Pyko dėl gatvių kokybės

Štai „Facebook“ grupės „Orų entuziastai“ narė Inesa dalijasi vaizdo įrašu Fabijoniškėse. Jame matyti, kaip skęsta viena iš Fabijoniškių mikrorajono gatvių. Moteris tokį vaizdelį pavadino iškalbingai: „jūra“. O kitiems grupės nariams pasiteiravus, per kokį laikotarpį iškrito toks kritulių kiekis, Inesa patikino, kad tam užteko vos 15 minučių.

Superiniai nauji keliai, fantastika“, – rašė kita grupės narė Olga.

„Nei čia naujas kelias, nei ką. Tokie kiekiai vandens greit nesubėga į kanalizacijas niekur, kai nuo kalno parbėga“, – atsakė jai tos pačios grupės narys Aurimas.

Pasipiktinusių po šiuo vaizdo įrašu buvo ir daugiau. „Kažkas turėtų pasiraitoti kelnes ir atkimšti lietaus kanalizaciją, bet visi skuba! Niekas neturi laiko!“ – rašė orų entuziastas Vitas.

Kai kur lietaus beveik nebuvo

Kiti pasakojo, kad tokio kiekio lietaus, nors ir gyvena Vilniuje, aplink jų gyvenvietes nesimatė. Tiesa, taip nutiko todėl, kad kritulių kiekis Vilniaus mieste pasiskirstė nevienodai – pietvakariniuose Vilniaus rajonuose iškrito vos keli lašai, o štai šiaurinė ir šiaurės rytinė miesto dalis lietaus gavo daugiau. Nors liūtis buvo trumpa, ji, rodos, buvo galinga. Štai dar vienas vaizdo įrašas iš Pavilnių. Minėtos grupės narė Patricija rašė, kad lietus užėjo staigiai ir pylė „kaip reikalas“.

Minėtos grupės narė Edita rašė, kad pylė ir Šeškinėje.

Kaip rašė grupės narė Teresa, nemažai lietaus iškrito ir Vilniaus Rastinėnų rajone.

O štai čia „Delfi“ skaitytojų atsiųsti vaizdai. Šįkart taip pat Šeškinėje.

Dar viename redakcijai siųstame skaitytojo užfiksuotame vaizdo įraše ne tik matosi stipri liūtis, bet ir girdisi stipri perkūnija.

Liūtis turės įtakos planuojamiems sostinės kelio darbams

Už sostinės gatvių būklę atsakinga savivaldybės įmonė „Grinda“ praneša, kad liūtys turės įtakos ir numatytiems kelio darbams. Taip pat įspėja vairuotojus apie remonto ruožus ir nurodo rinktis alternatyvius maršrutus.

„Kelias šios savaitės naktis bus vykdomi naktiniai asfaltavimo darbai Gynėjų g. (birželio 3–4 d.), Subačiaus g.(birželio 3–4 d. ir 4–5 d.), M. Daukšos g. (birželio 5–6 d. ir 6–7 d.). Vairuotojams patariama rinktis alternatyvius maršrutus.

Pirmadienį ir antradienį Vakariniame aplinkkelyje Panevėžio kryptimi I eismo juostoje bus keičiami prasėdusių šulinių dangčiai. Darbai vykdomi ne piko metu – nuo 9 iki 16 val., eismas bus nukreipiamas į II ir III eismo juostas“, – rašoma įmonės „Facebook“ puslapyje.

Artimiausių dienų orų prognozė

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad šiandien lietaus tikimybė maža. Vėjas vakarinių krypčių, 6–11 m/s. Aukščiausia temperatūra 22–27, vakariniame šalies pakraštyje 18–21 laipsnis šilumos.

Trečiadienį vietomis trumpas lietus, galima perkūnija. Naktį kai kur rūkas. Vėjas naktį silpnas, dieną vakarinių krypčių, 6–11 m/s. Temperatūra naktį 8–13, kai kur 14–16, dieną 22–27 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienio naktį daug kur, dieną daugiausia rytinėje šalies pusėje trumpai palis, galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 6–11 m/s. Temperatūra naktį 10–15, dieną 18–23 laipsniai šilumos.

Tarnbyba taip pat dalijasi ir faktais apie Vilniuje pirmadienį praslinkusią lokalią liūtį: Šnipiškėse (ant LHMT stogo Oršos g.) iškrito 8,6 mm, Vilniaus oro uoste – tik 2 mm, o Trakų Vokėje (Vilniaus miesto pietvakarinė dalis) – 0,0 mm.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją