Nuo 11 val. iki vakaro žolininkai, tautodailininkai ir kulinarinio paveldo atstovai čia laukia norinčių įsigyti žolynų, įvairių sodinukų, natūralių produktų, tautodailės dirbinių ir sveikų gardėsių. Į Lukiškių aikštę užsukusieji turi progą ne tik gauti ekologiškų vaistažolių, bet ir pasikalbėti su ilgus metus patirtį kaupiančiais žolininkais.

Gilias Rasų ir Vilniaus miesto tradicijas puoselėjantis Žolynų turgus apjungia ekologinio gyvenimo būdo idėjas ir folklorą, todėl greta paskaitų apie vaistažolių kupinus lietuvių tradicinius darželius, senųjų gaspadinių vasariškus patiekalus ir Studentų Gamtininkų Mokslinės Draugijos organizuojamos diskusijos apie invazinius augalus Žolynų turgus siūlys ir folkloro garsais apipintą kultūrinę programą, skelbė Made in Vilnius. Tradicines melodijas šiemet turguje dovanoja „Vilniaus kaimo kapela“, dainomis ir sutartinėmis apie žolynus bei javų lankymo giesmėmis džiugina folkloro ansamblio „Laukis“ merginos, o vakarop suskamba lietuviška gamta alsuojanti elektroninė „Girių dvasių“ muzika, o šokti ragina energingieji „Rakija Klezmer Band“!

Sužinoti apie vasarvidžio švenčių esmę ir jų tradicijas turguje kviečia iš Lietuvių tautosakos archyvo, kuriame sudėta ir jos pačios vasarų ekspedicijų kraičio dalis, etnokultūros pažinimą semianti etnologė, tautosakininkė ir žurnalistė Gražina Kadžytė. Vasarvidžio šventės dvasią stiprina ir kitos Žolynų turgaus veiklos: vainikų pynėjų laukia devynios galybės kvepiančių žolynų, pievoje mažuosius ir vidinio vaiko neužmiršusius suaugusiuosius vilioja lauko žaidimai ir muilo burbulai, o šventės simboliais pasipuošti norinčiųjų laukia piešimo ant veido ir laikinųjų tatuiruočių meistrai.