„Manau šiandien ir vėl nieko nebus“, „vėl meluoja“. Tokias frazes šiandien neretai teko vienur ar kitur pamatyti. Na jeigu jūsų kieme nieko rimtesnio nebuvo, tuomet puiku, jums belieka tik džiaugtis. Bent palaistė žemelę lietus.

Kitose vietovėse lūžo medžiai ar jų šakos, virto batutai, dėl lietaus atsivėrė smegduobės, dingo elektra“, – rašoma puslapyje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Anot pateiktos informacijos, nors audra dar nepasitraukė iš šalies, tačiau tikrai buvo ir smarkių liūčių, ir perkūnijų, ir škvalo.

LHMT savo paskyroje praneša, jog remiantis duomenimis iki 19 val. šiandien stipriausi vėjo gūsiai buvo užfiksuoti: Ukmergėje, Raseiniuose, Biržuose ir Marijampolėje, Kaune ir Rokiškyje.

Latvių tarnyba rašo, kad Bauskės mieste visai netoli Lietuvos buvo užfiksuoti net iki 29 m/s siekę gūsiai.

Ugniagesiai sulaukė 45 pranešimų apie vėjo išverstus medžius, apie 8 tūkst. namų ūkių liko be elektros

Ugniagesiai ketvirtadienio popietę ir vakarą sulaukė 45 iškvietimų dėl audros išverstų medžių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Pajėgų valdymo valdybos (PVV) Situacijų koordinavimo skyriaus duomenimis, ketvirtadienį, nuo 15 val. iki šiol, sulaukta 45 pranešimų apie ant važiuojamosios kelio dalies nuverstus medžius, taip pat du kartus pranešta apie ant automobilių užkritusius medžius – Kaune ir Kėdainiuose.

Anot PAGD PVV Situacijų koordinavimo skyriaus, dalyje šalies siaučiant audrai, apie nukentėjusius žmones nepranešta.

Be elektros liko apie 8 tūkst. šalies namų ūkių

Ketvirtadienio popietę daugelio Lietuvos rajonų neaplenkus audrai, Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) duomenimis, 7929 šalies namų ūkių neturi elektros.

Visgi, ESO atstovė Rasa Juodkienė sako, kad audrai buvo pasiruošta ir elektros gedimus bandoma kaip įmanoma greičiau likviduoti.

„Šiuo metu padidintos pajėgos dirba ten, kur jų reikia. Kitur naujus žmones ir brigadas prijunginėjame pagal situaciją“, – Eltai teigė R. Juodkienė.

Ji taip pat pažymėjo, kad ketvirtadienį daugiausia elektros sutrikimų fiksuota Šiaulių, Kaune ir Panevėžio regionuose.

Kaip praneša Hidrometeorologijos tarnyba, rytiniuose šalies rajonuose numatomos trumpos ir smarkios liūtys su perkūnija, o vėjo gūsiai sieks iki 21–26 m/s.

Anot sinoptikų, per praėjusias keletą valandų smarkios liūtys skalavo Jurbarką Tauragę, Kybartus, Dotnuvą, Kazlų Rūdą ir Šeduvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją