Dar prieš vidurnaktį žmonės iš įvairių šalies vietų ėmė dalintis vaizdo įrašais, kuriuose matomi blykčiojantys žaibai. Iškrovos fiksuotos Jurbarke, Kaune, daugelyje Suvalkijos vietų. Žaibo rykštė neaplenkė ir sostinės, iš kurios su „Delfi“ portalu nuotraukomis dalinasi įspūdingą kirtį fiksavęs fotografas.

Žaibas Vilniuje

Kaip pranešama feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“, didžiuliai žaibai fiksuoti Alytuje, kurį taip pat siaubė škvalas, o vėjo gūsiai galėjo siekti iki 20 m/s.

Naktį užfiksuoti žaibai

Apie padarytą žalą duomenų kol kas nėra, tačiau žmonės dalinasi stichijų vaizdais iš visos Lietuvos

„Sprendžiant pagal ESO elektros atjungimų žemėlapį ir radarų vaizdus, intensyvesnė audros zona praslinko pro Dusios ir Metelio ežerų apylinkes dėl ko žmonės liko be elektros. Vėliau visa tai nuslinko į Alytų“, – rašoma orų stebėtojų grupėje.

Trečiadienį dienos pradžioje su perkūnija lis daug kur, o popietę - jau daugiausia šiaurės rytinėje, rytinėje Lietuvos pusėje. Vėjas naktį pietryčių, rytą suks į pietvakarius, dieną vakarų 7-12 m/s, per perkūniją gūsiai 15-17 m/s. Naktį 17-22°C, dieną 24-29°C, pajūryje 20-23°C.

Ketvirtadienį, liepos 18 d. protarpiais su perkūnija palis, daugiausia naktį ir dienos pradžioje. Vėjas vakarų 7-12m/s, dieną pajūryje iki 15 m/s. Naktį 13-18°C, dieną 21-26°C, pajūryje 18-20°C.

Žaibas Vilniuje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)