Kol sostinę lietaus debesys aplenkė, kitus rajonus gerokai nuprausė lietus. Vaizdais iš įvairių šalies pakraščių tautiečiai dalinasi feisbuko grupėje „Orų entuziastai“.

Štai Tauragės gatvėmis buvo galima braidyti kaip ežero pakrante. Vaizdu dalinasi Simona.

Rokas iš Kelmės taip pat pasidalino gausaus lietaus vaizdais. Čia, regis, lietus gatves taip pat pavertė srauniais upeliukais.

O Ukmergės rajono dangų talžė įspūdingi žaibai. Lietaus tikrai netrūko ir Kaune, o štai sostinėje jo vis dėlto nebuvo.

Kur daugiausiai palijo

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, per praėjusią parą daugiausia palijo: Kelmėje – 29,8 mm, Mažeikiuose – 22,6 mm, Tauragėje – 20,9 mm, Šakiuose – 18,1 mm, Jonavoje – 17,4 mm.

Visose šiose vietovėse buvo fiksuotas ir pavojingas lietaus intensyvumas, kai per 12 val. ar trumpesnį laikotarpį iškrenta tarp 15–49 mm lietaus.

„Vis dėlto, pats didžiausias lietaus ir perkūnijų intensyvumas buvo ne Lietuvoje, o šalia esančioje Baltarusijoje“, – rašoma meteo.lt feisbuko puslapyje.

Gaivesnis oras tik vienai dienai

Ketvirtadienio dieną Lietuvos orus lems cikloninis sūkurys. Rytas rytinėje šalies dalyje bus giedresnis, debesuotumas čia ims didėti tik po vidurdienio. Šalies vakaruose jau nuo ryto slinks tankesni kamuoliniai debesys, kurie ten jau barstys lietų. Iki vakaro trumpalaikio lietaus bus daugelyje šalies vietų. Kai kur palis ir smarkiai, griaudės perkūnija. Sausiausia diena turėtų išlikti pietrytiniuose rajonuose. Pūs apysmarkis

pietvakarių, vakarų krypties vėjas. Vakarinėje šalies dalyje su aktyvesniais debesimis retkarčiais jis sustiprės iki 15–18 m/s. Diena numatoma gaivesnė – temperatūra nekils aukščiau 17–22 laipsnių.

Penktadienio naktį ciklonas pamažu tols. Trumpai palis jau tik vietomis, didesnė tikimybė šiaurės vakariniuose rajonuose. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, pietų vėjas, tad rūko formavimosi tikimybė nebus didelė. Temperatūra pažemės iki 9–14, pajūryje 15–17 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną jau sustiprės aukšto atmosferos slėgio sritis. Debesų bus dar mažiau, saulė dangumi ritinėsis daugelyje rajonų. Lietaus tikimybė jau visai sumažės. Pietų, pietvakarių vėjas jau nebus toks gaivus ir leis orui sušilti iki 21–26 laipsnių.