Į ilgąjį savaitgalį įsibėgėjame be lietaus

Penktadienį Lietuvos orus lems aukštesnio atmosferos slėgio laukas, tad sulauksime tikrai malonių orų. Penktadienio naktį – mažai debesuota, lietaus tikėtis irgi neverta. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietvakarių-vakarų, naktis – mažai debesuota ir gaivi. Žemiausia oro temperatūra penktadienio naktį – 8–13, pajūryje – 14–16 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną taip pat išliks nedidelis debesuotumas, orai sausi, išliks ir vidutinio stiprumo vakarų-šiaurės vakarų vėjas, o štai šilumos – kur kas daugiau, 22–27 laipsniai, tik pajūryje 19–21 laipsnis.

Šeštadienio naktį debesų po truputėlį daugės, antroje nakties pusėje pietvakarių-vakarų Lietuvoje jau galima tikėtis ir trumpo lietaus. Vėjas silpnas, žemiausia oro temperatūra naktį – 10–15 laipsnių šilumos. Dieną debesų susikaups dar daugiau ir beveik visoje Lietuvoje numatomos trumpos liūtys su perkūnijomis, o vietomis lis ir pakankamai smarkiai. Vėjas besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo. Temperatūra – 22–27 laipsniai šilumos.

Rasos šventė Verkių parke

Joninių naktis – be gamtos anomalijų, bet ir be vasariškų karščių

Sekmadienio naktis – nešalta, 12–17 laipsnių šilumos. Tądien Lietuvos orus lems žemo atmosferos slėgio sūkurys, tad bus lietinga ir vėsiau. Daug kur protarpiais palis, naktį didesnė tikimybė sulaukti ir smarkoko lietaus, sekmadienio dieną tikėtinas ir gūsingas vėjas, kai kur siekiantis ir 15–18 metrų per sekundę. O sekmadienio dienos temperatūra tesieks 17–22 laipsnius šilumos.

Rasos šventė Verkių parke

Bene svarbiausias ilgojo savaitgalio klausimas, ypač aktualus Jonams, Janinoms ir jų kompanijoms – kokia bus Joninių naktis iš sekmadienio į pirmadienį. Čia, panašu, gamta turi dovaną – lietaus debesys iš Lietuvos, numatoma, jau bus beveik pasitraukę, užsiliks tik Utenos, Vilniaus apskrityse, tad šiose vietovėse pirmoje nakties pusėje, o gal tik iki vidurnakčio tikėtinas nestiprus lietus, tačiau antroje nakties pusėje lietus atsitrauks ir iš čia. Tuo tarpu vakarų ir pietų Lietuvoje Joninių nakties oras turėtų būti visai malonus, sako V. Sakalauskas. Tiesa, Joninių nakties temperatūra nežada lepinti vasariškoms naktims būdinga šiluma – numatoma 10–15 laipsnių šilumos.

Rasos šventė Verkių parke

Pirmadienio dieną žymesnio lietaus nenumatoma, pūs juntamas šiaurės vakarų-vakarų vėjas, numatoma 20–25 laipsniai šilumos.