Būtent aukšto slėgio zona lems tai jog ketvirtadienio rytas bus giedras ir tik vietomis popietinėmis valandomis susidarys vienas kitas kamuolinis debesis. Pūs nestiprus rytinių krypčių vėjas. Visą dieną šviečianti saulė įkaitins orą iki 27–30 laipsnių, o Pietvakariniuose rajonuose termometro stulpelis šoktels net iki 33 laipsnių karščio.

Penktadienio naktį Lietuva vis dar bus anticiklono įtakoje, todėl bus sausa ir dangus išliks giedras. Naktį pūs pietryčių krypties vėjas, pasieksiantis 3–8 m/s greitį Temperatūra visoje šalyje nenukris žemiau 15–20 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną anticiklonas toliau keliaus į pietryčius ir į Lietuvą atneš karštį iš pietų, įsivyraus kaitra. Daug kur oras įkais net iki 28–33 laipsnių. Pūs pietinių krypčių vėjas, pasieksiantis 6–11 m/s.

Vėlesnėmis dienos valandomis iš pietvakarių artinsis atmosferos frontas, kuris į vakarinius Lietuvos rajonus atneš trumpą lietų, kai kur smarkų. Vietomis numatoma ir perkūnija, kurios metu vėjo gūsiai pasieks 15–20 m/s greitį.