LHMT praneša, jog Šakių automatinėje meteorologijos stotyje vos per pusvalandį iškrito net 26,3 mm lietaus. Toks kiekis atitinka netgi 12 dienų kritulių normą.

„Kad būtų suprantamiau: 26,3 mm tai yra tas pats kaip per 30 minučių supilti po 26,3 litro vandens į kiekvieną miestelio kvadratinį metrą. Tai ir stebėtis nereikėjų, kad dėl tokios tropinės liūties gatvės pavirto į laikinus ežerus. Kadangi viskas nutiko ne Vilniuje (ar Kaune), o Šakiuose tai liūtis taip ir liko ganėtinai mažai pastebėta nacionaliniu mastu“, - rašoma facebooko puslapyje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Anot pateiktos informacijos, tokių smarkių liūčių ir praeityje pasitaikydavo, tačiau šiltėjant planetos atmosferai tokio reiškinio atvejų daugėja.

„Teks susitaikyti ir/ar prisitaikyti prie kartais skęstančių gatvių. Mažų mažiausia ką gali miestai padaryti tai išsivalyti jau esamas miestų kanalizacijos sistemas. Neretai jos būna dalinai užsikišę, nes seniai valytos. Nuo čia ir prasideda problemos“, - sakoma minėtame puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją