Apie tai laidoje pirmadienį diskutavo restoranų tinklo vadovė Odeta Bložienė, advokatė Dovilė Burgienė, jau ilgus metus neatskiriama TV dalimi esatis dainininkas Marijonas Mikutavičius, mokytojas Mindaugas Nefas, video tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas, komunikacijos specialistas Aidas Puklevičius ir politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka, rašoma pranešime spaudai.

Kaip laidoje pastebėjo O. Bložienė, partijos savo rinkiminėse programose neretai žadą pasaką, kuri nebūtinai atspindės realybę. „Man labai svarbu, kokie žmonės yra toje partijoje, ir kokie yra jų gebėjimai“, – sakė ji.

O štai A. Puklevičius atkreipė dėmesį į istorijos svarbą. „Visuomet reikia pažiūrėti, kaip ta partija per tiek laiko keitėsi, ar liko kažkam ištikima, ar reaguodavo į naujai atsirandančius dalykus, ir, ar pridėdavo juos prie savo vertybinio stuburo. Taip pat – ar partija nebuvo visiškai statiška, bet ir ne nuolatos besikaitaliojanti“, – patarė jis.

Tarp studijoje susirinkusių žiūrovų taip pat skambėjo įvairios nuomonės. Vieni žiūrovai tikino, kad rinkti apskritai nėra ką, todėl ir į rinkimus eiti jis neketina.

Tą išgirdęs, M. Mikutavičius neslėpė – kuo arčiau rinkimai, panašios niūros nuotaikos kartais aplanko ir jį. „Tačiau tuomet aš trenkiu sau per veidą, liepiu įjungti pilietinę savimonę ir, visgi, būtinai nueiti balsuoti. Tiesą sakant, aš nelabai daug tikiuosi iš valdžios, ir nieko iš jos nereikalauju, išskyrus saugumo – tiek mūsų gatvėje, tiek valstybės mastu. Iš esmės, bet kuri iš tų partijų man gali būti priimtina, ir aš neverksiu, jei nelaimės mūsiškiai. Tik su sąlyga, kad aš esu absoliučiai ramus ir tikras, jog kitos partijos niekuomet nebandys pasukti Lietuvos istorijos kažkokia linkme, kur mes buvome prieš 30-40 metų“, – sakė jis.

Kad šiemet pirmą kartą ketina balsuoti už tą partiją, už kurią dar niekuomet anksčiau balsavęs nėra, atskleidė ir S. Malinauskas. O R. Valatka tikino, jog iš tiesų nėra nieko lengviau nei balsuoti. Pats pripažino pamąstymams apie tai nesugaišęs daugiau nei minutės nuo pat 1992 metų. Politikos apžvalgininko nuomone, svarbiausia yra žinoti, kas esi pats, ir ko nori iš savo valstybės.

„50 proc. lietuvių yra įsitikinę, jog jie yra tokie išskirtiniai viso pasaulio žmonės, kad jiems visuomet ant stalo turi paduoti tik gerą ir dar geresnį, ir jie vis tiek dar pagalvos, ar eiti į rinkimus, ar geriau pasėdėti namuose. Rinkimai yra rinkimasis tarp blogo ir dar blogesnio. To „blogesnio“ per kiekvienus rinkimus mes turime sočiai. Tad, atmetant dar blogesnį ir blogiausią, jau turime rezultatą“, – sakė jis.

„Didieji TV3 debatai“ – pirmadieniais, 19.30 val. per TV3!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)