Atsisveikinimo su scena koncertai vyks dar kelerius metus, tad Mino pataiso, kad tai nebus drastiškas pasitraukimas.

„Aš visiems sakau, kad pradžia buvo štai čia, šitame ženkliuke, kai mes dar visi uždaryti buvom. Prieš 18 metų filmavomės projekte „Kelias į žvaigždes“. Kiek dar galima dirbti ir dainuoti? Aš buvau nusistatęs ribą – gal iki kokių 50 metų ir užtenka. Reikia jaunimui užleisti vietą. Bet dar kokius 4-5 metelius pasilieku avansu. Skaičiuoju, kiek liko gyvenimo metų. Būna studentavimo laikai, mokymosi laikai, tuomet kilimo ir karjeros. Tai kiek ta karjera gali tęstis? Eina 20 mano dainavimo metai. Dar 5 metelius ne tik dirbsiu, bet ir švęsiu visa tai – uždarinėsiu. Na, ir paskui maždaug 20 metelių liks pagyventi, pakeliauti. Tačiau taip, tai bus paskutinieji mano 3-4 aktyvaus koncertavimo metai“, - laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ kalbėjo Mino.

Laidoje jis taip pat prakalbo apie karjeros laikotarpiu susikaupusias santaupas. Esą uždarbio pakako ne tik būstui, bet ir papildomiems pirkiniams.

„Kelias į žvaigždes“ laikais mes, kaip jaunimas, buvome labai turtingi. Buvo labai geri pinigai. Kažkur kažką investuoji ir užtenka. Turiu, kur gyventi, turiu papildomą kotedžiuką, turiu santaupų. Tai kiek jų reikia? Kiek reikia tų turtų?“ – retoriškai klausė dainininkas.

Atlikėjas juokiasi, kad prieš mirtį ant scenos tikrai nelips. „Reikia pasilikti laiko nueiti ir į kitų atlikėjų koncertus. Nes aš visada aktyviai gyvenu, visos šventės – pradirbtos, pradainuotos. Žinoma, man tai patinka. Bet kada pavaikščioti po kitų koncertus, pakeliauti ir kada išleisti tuos uždirbtus pinigus?“ – diskutavo Mino.

Befilmuojant laidą žurnalistė ir pašnekovas priėjo restoraną, kuriame anksčiau kiekvieną vasarą koncertuodavo legendinė atlikėja Vitalija Katunskytė. Pasiteiravus, kaip reagavo į šią netektį, Mino pasakojo artimai su dainininke nebendravęs, tačiau visuomet pasisveikindavęs.

„Taip, iš tiesų, tai buvo Palangos, Basanavičiaus gatvės legenda. Nesakyčiau, kad mes buvome labai artimi, tačiau tikrai pasisveikindavome praeidami. Atsimenu, kai ji čia dainuodavo, o aš eidavau koncertuoti link salūno ar „Vilos Gražinos“, ji mane pastebėjusi visada pamojuodavo. Prisiminimai šilti. Be to, ji buvo mano mamos mylimiausia atlikėja. Tai aš ją atveždavau ir palikdavau Vitalijos koncerte, o pats eidavau į savo koncertą“, – kalbėjo Mino.

Atlikėjas prakalbo apie legendomis apipintą Palangos naktinį klubą „Laukinių vakarų Salūnas“, kuriame jam teko surengti nemažai pasirodymų.

„Salūnas“ buvo ir gerai, ir blogai, ir daug, ir visko. Čia ne tokia laida, kurioje aš galėčiau papasakoti, kas vykdavo salūne. Ką pamatydavau salūne, kai būdamas 35-40 metų atvykdavau į savo naktinį darbą… Lygiai taip pat ir Stasys Povilaitis. Iki savo darbo vietos tekdavo eiti užsidengus akis. Ir alkoholis, ir striptizas, ir kas ten bebūdavo. Ir koncertai būdavo galingi. Ten tilpdavo 300-400 žmonių“, – prisiminė atlikėjas.

Palanga, kurioje tiek metų koncertavo, Mino kelia šiltus prisiminimus. „Tai yra mūsų perlas. Vienam – Nida, kitam – Palanga. Kaip gali beveik visų lietuvių mėgiama vieta kelti blogus prisiminimus? Aš atsimenu tuos laikus, kuomet šalia Basanavičiaus gatvės augo didieji kaštonai, o dabar jie maži. Atsimenu, kai prie „Laukinių vakarų Salūno“ stovėdavo bent trys policijos automobiliai. Atsimenu, kai čia būdavo taip tiršta, kad žmonės nepraeidavo. Manau, Palanga mūsų visų atmintyje užima didelę vietą“, – svajingai pokalbį užbaigė dainininkas.