Filmo „Stanionis. Laukta kova“ prodiuseris Viktoras Gecas sako besitikintis, kad šia dokumentika pavyko atskleisti bent dalį tikrojo Eimanto, kuris turi didelę čempiono širdį.

„Eimantas Stanionis – vienintelis boksininkas Lietuvos istorijoje, kuriam pasaulinėje kovos menų scenoje pavyko iškovoti pasaulio čempiono diržą. Tai jis padarė 2022 metų balandžio 16 dieną. Po šios dienos sekė negandų kupinas laikotarpis – Eimantas ir jo vadybos komanda JAV niekaip negalėjo rasti tinkamo oponento titulo gynybai, vėliau pasipylė ir medicininės problemos, kurios palietė ne tik jį, bet ir jo varžovus, tačiau šis dviejų metų laikotarpis geriausiai atskleidė tikrąsias čempioniškas Eimanto savybes“, – tikina V. Gecas, pridurdamas, kad disciplina, kantrybė ir teisingumas yra trys žodžiai, kurie puikiai apibūdina čempiono gyvenimą visas 700 dienų.

E. Stanionis, anot dokumentinio filmo prodiuserio, per tą laiką parodė nepalaužiamą stiprumą, titaniškas pastangas laukti žinių, kurios dažniausiai nežadėdavo nieko konkretaus.

„Prisimenu tą naktį San Antonio, kai Eimantas sužinojo, kad jo kova atšaukta – paryčiais vaikščiodami po miestą kartu su jo treneriu Vidu Bružu diskutavome, kas kaltas dėl atšauktos kovos. Tuo metu Eimantas sakė, kad toks jo kelias, taip viskas yra suplanuota ir neieškojo kaltų, o iškart ėmė derinti detales su treneriu, svarstydamas, koks turėtų būti treniruočių planas grįžus į Lietuvą“, – šypteli Viktoras.

Dokumentinio filmo „Stanionis. Laukta kova“ prodiuseris prisimena ir jųdviejų draugystės pradžią.

„Eimantas man sakė, kad jo stovyklose ir savaitę prieš kovą niekada nebus kamerų, fiksuojančių sportininko pasiruošimą. Praėjo daugiau nei metai, per kuriuos sunkiu darbu ir begaliniais argumentais pavyko pakeisti pasaulio čempiono nuomonę ir poziciją – tai yra didelė garbė ir asmeninis pasiekimas“, – sako V. Gecas.

Dokumentinis filmas „Stanionis. Laukta kova“ nuo birželio 20 d. bus prieinamas visiems Delfi Plius prenumeratoriams.

Delfi Plius prenumeratoriams – dar daugiau dokumentikos

Šiuo metu Delfi Plius prenumeratoriai jau turi galimybę pažiūrėti daugiau nei 20 dokumentinių filmų skirtingomis temomis. Tarp filmų nagrinėjamos ir tokios skaudžios visuomenėje temos kaip priklausomybė nuo narkotikų, alkoholizmas, smurtas šeimoje. Taip pat keli filmai skirti Lietuvoje įspaudą palikusios asmenybėms – tai dokumentinis filmas apie Vytautą Šerėną bei Agnę Jagelavičiūtę, kurios gyvenimo vingiai atspindėti per interviu su jos mama.

„Delfi Plius prenumeratoriams beveik kas mėnesį pasiūlome po naują dokumentinį filmą įvairiomis temomis. Vienos temos atskleidžia skaudžią ir aktualią Lietuvos realybę, kituose filmuose žvelgiama į svarbių asmenybių gyvenimus. Kartu nepamirštame ir sporto gerbėjų – Delfi Plius dokumentikos rubrikoje jau galite pažiūrėti filmus „Kapitonas. Pauliaus Jankūno istorija“ ir „Pirmas kartas Kaune“ – dviejų dalių dokumentika apie Eurolygos finalo ketvirto varžybas Kaune. Nuo šiandien eteryje – ir filmas apie pasaulio čempioną E. Stanionį“, – sako Delfi vyr. redaktorės pavaduotoja Ugnė Karaliūnaitė.