„V. Šerėnas yra gerokai per anksti išėjusi išskirtinė Lietuvos asmenybė. Mums pasirodė labai svarbu sukurti dokumentiką, kuri būtų įdomi ne tik jį gerai žinojusiems tautiečiams, bet ir ateities kartoms. Daug kas su juo užaugo, matė televizijoje, daug kam buvo artimas jo humoras. Tad artėjant netekties metinėms nusprendėme V. Šerėną pagerbti išskirtinai apie jį sukurta dokumentika“, – sako Delfi mokamo turinio vystymo vadovė Ugnė Karaliūnaitė.

Dokumentinio filmo kūrėjas Ignas Grinevičius legendinį televizijos veidą vadina akademiku su humoristo talentu.

„Vytautas Šerėnas – asmenybė, palikusi pėdsaką bent kelių atkurtoje Lietuvoje gyvenusių kartų gyvenime. Tai – daugiaplanė asmenybė, akademikas su humoristo talentu ir netgi, sakyčiau, žmogus, atitinkantis viešojo intelektualo apibrėžimą. Taikli, svarbi ir jautri laikmečiui jo kūryba tris dešimtmečius formavo viešąją nuomonę ir autentiško pramoginio turinio standartus tuomet, kai mūsų rinkoje savęs paieškos kūryboje tikrai ne visuomet buvo sėkmingos“, – pastebi kūrėjas.

Pagrindinio dokumentikos herojaus atvaizdą visuomenėje I. Grinevičius sako prisimenantis nuo vaikystės.

„Dviračio žinios“ buvo tai, ko mūsų namuose, kaip ir, manau, didžiojoje šalies dalyje niekas nepraleisdavo. Ši kūryba suvaidino esminį vaidmenį atkurtos Lietuvos raidoje, ypatingai ankstyvajame laikotarpyje. Kadangi politika pradėjau domėtis gan anksti – maždaug septynerių – jau pamenu ir 2002-ųjų Prezidento rinkimus, kurie, mano manymu, buvo bene įdomiausi šalies istorijoje. Netikėtas Rolando Pakso triumfas, žinoma, buvo pagrindinis akcentas, bet puikus Vytauto Šerėno rezultatas kandidatuojant be ypatingai rimtų intencijų, savotiškai įkūnijo jo reikšmę tuometei Lietuvai“, – sako dokumentikos autorius.

Svarbu tai, kad šiame filme jį pažinsime per patį artimiausią žmogų – dar niekur viešai nekalbėjusią jo našlę. Anot filmo kūrėjo, V. Šerėno žmonai prisiminimai apie vyrą – vis dar jautri tema.

„Tai šviesūs prisiminimai – prisiminimai apie buvimą šalia sėkmingai save įprasminusios asmenybės. Prisiminimais apie V. Šerėną dokumentiniame filme dalinasi ir jo ilgamečiai bendražygiai Haroldas Mackevičius ir Arūnas Valinskas. Pasirinkome ne pašnekovų gausos, o gylio kelią: išgirsime išsamius pasakojimus apie įvairią Vytauto asmenybę, kalbėsime apie linksmus atsitiktinumus gimstant „Dviračiui“, aiškinsimės, kiek tikros buvo prezidentinės ambicijos, kalbėsime apie tai, kaip V. Šerėnas susijęs su dabartinio Prezidento karjera ir pažvelgsime, koks Vytautas buvo tada, kai „Dviračio“ studijos šviesos užgesdavo“, – intriguoja filmo kūrėjas.

Dokumentinis filmas „Išrastas dviratis. Vytautas Šerėnas“ – jau nuo gegužės 19 dienos bus prieinamas „Delfi Plius“ prenumeratoriams.