Šį šeštadienį TV3 kulinarinių pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ į dvikovą dėl geresnės kulinarės vardo stos legendinis mamos ir dukters duetas, tikros scenos profesionalės – tai Giulija Baužienė bei Monika Falcon. Kad jų vokalo sugebėjimai yra puikūs, niekas nesuabejotų, tačiau kulinarinius įgūdžius įvertinti į laidos studiją, įsikūrusią „Įranga restoranams“ salone, atvyks grupės „Balius“ lyderis Gintautas Kirkila-Klarkas.

Burtai lems, jog Giulija kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte, keps citrininę vištienos „piccata“, o Monika, padeda iš Šri Lankos kilusio virtuvės šefo Dilano Dampellos Gamage, gamins bolivinę balandą su jūros gėrybėmis, rašoma pranešime spaudai.

Viešumoje retai pasirodanti Lietuvos estrados žvaigždė Giulija Baužienė ne vieną dešimtmetį sukasi pramogų pasaulyje, trykšta neblėstančia energija, o su dukra Monika atrodo tarsi seserys. Negana to, jas dvi sieja ir tvirtas tarpusavio ryšys, susietas ne tik šeimyniniais saitais, bet ir meile muzikai.

„Aš ją dar visiškai vaiką vežiodavausi šalia su savimi po visus koncertus, kiek tik įmanoma buvo. Na, o vėliau ji pradėjo ir kartu lipti į sceną, nuo ketverių išleidome jau net ir albumą. Buvo viena populiariausių vaikų kokį gerą dešimtmetį tai tikrai“, – laidoje pasakos Giulija.

Šiandien Monika – žinoma operos solistė, koncertuojanti didžiausiose Amerikos bei Vakarų Europos scenose. Nors dvejonių dėl gyvenimo kelio būta ne vienos, tačiau didžiausią padėka už viską ką pasiekė moteris jaučia tik savo mamai.

Dainininkės Giulija Baužienė ir jos dukra Monika Sakalauskaitė-Falcon

„Aš esu labai dėkinga savo mamai, nes nežinau ar būčiau išvykusi, pasiekusi ir turėjusi tai, ką turiu dabar, jeigu manęs mama nebūtų pastūmėjusi“, – atviraus Monika.

Ištekėjusi už amerikiečio, Monika šiandien gyvena Niujorke. Nuo vaikystės svajojusi apie Ameriką, ją iki dabar laiko svajonių šalimi, o Niujorką – Monikos charakterio miestu, kuris niekada nemiega. Ir nors Giulija atvirauja, jog sunku būti be dukros, tačiau ji be galo džiaugiasi jos laime ir svajonių išsipildymu.

„Labai sunku, kai jos nėra šalia, tačiau aš ramia širdimi ją paleidau. Net jeigu ji ir nenorėtų, būčiau pati sukrovusi jai lagaminą ir sakiusi „varyk“, nes yra gyvenimo tikslas ir ji turi jo siekti“, - drąsiai teigs moteris.

Tvirtas Giulijos ir Monikos ryšys neišblėsta net ir tūkstančiams kilometrų skiriant jas. Laidoje jos pasidalins ir auksiniu patarimu, kaip tinkamai spręsti konfliktus ar nesutarimus šeimoje.

„Aš manau, jog tai yra labai gera terapija – jeigu mamos su vaikais, vyrai su žmonom ar net seneliai su anūkais nesutaria, jie turėtų parašyti visą tai laiške. Nes tuomet tu pasiimi tą laišką, skaitai ir jauti. Kartais žodžiais negali visko taip lengvai išsakyti, kaip gali pateikti parašytuose žodžiuose“, – patarimais dalinsis Giulija.

Ne gražių pokalbių laidoje laukia ir azartiška kulinarinė dvikova, kurios teisėjas – grupės „Balius“ lyderis Gintautas Kirkila-Klarkas. Žinomas vyras scenoje sukiojasi jau tris dešimtmečius, todėl drąsiai galėtų būti pavadinamas scenos veteranu, o paklaustas, kokia gi ta sėkmės paslaptis, nepraranda savo šmaikštumo.

„Muzikuoju nuo kokių 1978-tųjų metų. O sėkmės paslaptys yra dvi, pirmoji – skrybėlė, o antroji – jog aš labai žavus“, - juokaus Klarkas.

Kokiais projektais šiandien gyvena Giulija, kaip atrodo Monikos gyvenimas viename didžiausių pasaulio mieste ir kuri – mama ar dukra – geresnė kulinarė – paaiškės jau šį šeštadienį 8:30 val. laidoje „Virtuvės istorijos“.

Televizijos žiūrovų pamėgta kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ vienuoliktą sezoną pasitiko atsinaujinusi. Naujoje „Įranga restoranams“ studijoje verda dar aršesnės ir azartiškesnės žinomų Lietuvos šeimų bei jų artimiausių bičiulių kulinarinės kovos. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – kulinarei Ilonai Juciūtei pirštinę metą jau 10-ajame sezone savo jėgas ir gabumus parodęs, iš Šri Lankos kilęs virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage. Su žiūrovais jiedu dalinasi ne tik puikiais receptais, bet ir naudingais kulinariniais patarimais. Geriausi pokalbiai gimsta virtuvėje, todėl patiekalų gamybą kaskart lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)