„Pirmąkart istorijoje Lietuva čempionate turės net dvi komandas. Paskutinį kartą Europos čempionate dalyvavau 2017 metais, po to susilaukiau vaikelio ir mano karjeroje buvo pauzė, ir dabar, praėjus ketveriems metams mums su Erika pavyko padaryti šventę visai Lietuvos tinklinio federacijai, visai Lietuvai, tai laukia tikrai didelis įvykis“, - sakė M. Paulikienė.

Šiuo metu pagal reitingus šios lietuvės yra penkioliktos pajėgiausios tinklininkės Europoje.

Treniruojantis sportininkėms teko patirti ne vieną iššūkį. Vienas tokių buvo ir treniruotės per atstumą, mat E. Kliokmanaitė šiuo metu gyvena Ispanijoje, Barselonoje.

Lietuvos derbį laimėjusios E. Kliokmanaitė ir M. Paulikienė Turkijoje prasibrovė į pusfinalį

„Šis sezonas mūsų yra toks eksperimentinis. Norėjome pamatyti, kur esame tame visame sporto elite. Aš treniruojuosi Barselonoje, Monika čia, Lietuvoje, susitinkame kartais vos kelios dienos prieš varžybas“, - pasakoja Erika.

Ji teigia, jog jųdviejų komandos pradžia buvo tokia net kiek komiška.

„Mes į žemiausio lygio turnyrus niekur nepatekom pagal turimus taškus. Tuomet Dohoje turnyre užėmėm aukštą 9-ąją vietą ir parsivežėm 460 taškų, tai nuo ten ir atsidarė visos durys mums. Tai atvėrė galimybę patekti ir į Europos čempionatą, į kitus turnyrus, šiuo metu jau turime apie tūkstantį taškų“, - sakė E. Kliokmanaitė.

Erika Kliokmanaitė ir Monika Paulikienė / FOTO: Viltė Domkutė

Dar vienu iššūkiu sportininkėms tapo piniginiai reikalai, tiksliau – jų trūkumas.

„Kai ieškojau, kur treniruotis, aš kreipiausi į federaciją, bet jie pasakė, kad neturi sąlygų, bet yra kitų būdų, tai mane priėmė toks Paulius Matulis, turintis Tinklinio mokymų centrą, pas jį aš sportuoju iki šiol. Turime ir daugiau rėmėjų, be jų tai būtume turbūt žaidusios tik Latvijos čempionate, Lietuvos čempionate, gal būtume išvažiavę į kokį turą iš savo turimų finansų. Čia būtų viskas ir pasibaigę. Šiaip mes esame nusiteikę su visais bendrauti, kalbėtis, rasti bendrą kalbą, šiuo metu, patekus į Europos čempionatą, mums federacija jau pasiūlė pagalbą, pinigai jau buvo į pabaigą, tad ši parama tikrai buvo labai reikalinga“, - sakė M. Paulikienė.

Visas pokalbis su garsiomis tinklininkėms – laidoje „Sporto baras“, kurią galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją