Rugpjūčio 22 d. „Telia HBO“ platformoje Lietuvoje įvyks pasaulinė dešimties dalių serialo „Drakono namai“ (angl. „House of the Dragon“) premjera. Serialas jau dabar apipintas daugybe spėlionių ir lūkesčių, iš kurių didžiausia yra „Sostų karų“ sėkmės našta.

„Sostų karai“ yra vienas populiariausių visų laikų serialų pasaulyje, o taip pat turi ir didžiulę gerbėjų minią mūsų šalyje – per 4 bendradarbiavimo su HBO metus serialas surinko beveik 800 tūkst. peržiūrų ir nuolat laikėsi „Telia HBO“ žiūrimiausio turinio sąrašo viršuje. Džiaugiamės galėdami suteikti galimybę kokybiško turinio gerbėjams Lietuvoje mėgautis „Sostų karų“ priešistorės „Drakono namai“ premjera kartu su milijonais žiūrovų visame pasaulyje“, – pranešime spaudai sako „Telia“ televizijos paslaugos vadovė Vitalija Kibildė.

Drakonų ugnies ir kruvino žmonių siautulio sūkuryje

Maždaug prieš 200 metų iki Deneris Targarian žygio link Geležinio sosto besivystančio „Drakono namų“ siužeto epicentre – būsimosios Kalisės protėviai, Targarianų giminė. Būtent šios, ant drakonų skraidančios dinastijos kovą dėl Geležinio sosto ir jos nulemtą pilietinį karą jau rugpjūčio pabaigoje išvys milijonai „Sostų karų“ pasaulio gerbėjų.

„Drakono namai“ kaip ir visa „Sostų karų“ saga pastatyta pagal amerikiečių rašytojo George‘o R. R. Martino epą „Ugnis ir kraujas“. Pats autorius viename iš savo interviu „Sostų karų“ priešistorę pavadino šekspyriška tragedija, kurioje netruks kovų ir drakonų, bet istorijos ašis bus žmogiškieji konfliktai, meilė ir neapykanta, personažų išgyvenamos dramos.

Žiūrovams, kurie nuolat išsirenka mėgstamiausius personažus ir „serga“ už juos viso sezono metu, „Drakono namų“ kūrybinė komanda taip pat yra paruošusi staigmenų. G. R. R. Martino teigimu, „Sostų karų“ priešistorė neturės nei vieno veikėjo, kurį mylėtų visi. Kiekvienas personažas turės savo trūkumų, blogųjų pusių ir bus žmogiški.

Liepos pabaigoje San Diege vykusiame kasmetiniame „Comic Con“ festivalyje „Drakono namų“ kūrėjai taip pat atskleidė, kad priešingai nei daugelis tikisi, naujojo serialo pasakojimas labiau primins ne „Sostų karus“, o kitą populiarų serialą „Karūna“ (angl. „The Crown“). Apie karalienės Elžbietos II gyvenimą pasakojančiame seriale skirtinguose sezonuose atspindimi įvairūs monarchės gyvenimo etapai, veikėjus įkūnija skirtingi aktoriai. Peršokant dešimtmečiais serialo autoriai turi galimybę kur kas geriau išplėtoti istoriją, tad panašaus sprendimo tikimasi ir „Drakonų namuose“.

Autoriaus liaupsės – geras ženklas?

Nors serialas „Drakono namai“ sulaukia didžiulio išankstinio susidomėjimo, tačiau jis temps daugybės kritikos sulaukusių paskutiniųjų „Sostų karų“ sezonų naštą. Iš pirmojo karto nepavyko ir pastangos su trenksmu sugrįžti į ekranus – dar nepasibaigus „Sostų karams“ pradėta vystyti gilios priešistorės linija buvo nutraukta po bandomosios serijos 2019 m.

Visgi, pastangos sugrąžinti „Sostų karų“ pasaulį nenuėjo veltui – ekranus netrukus pasieksiantys „Drakono namai“ ir serialo kūrybinė komanda jau sulaukė nemažai autoriaus G. R. R. Martino pagyrų. Būtent šios priešistorės versijos perkėlimas į ekranus nuo pat minčių apie „Sostų karų“ tęsinį buvo aktyviai skatinamas ir paties autoriaus.

Svarstantiems, ar „Drakonų namai“ turės daug panašumų su „Sostų karais“, kūrybinė serialo komanda žeria dar daugiau detalių. Žiauriomis scenomis pagarsėjusius „Sostų karus“ yra pasirengusi pralenkti netrukus ekranus pasieksianti priešistorė. Pamenate „Raudonąsias vestuves“? Žadama, kad „Drakono namuose“ žiūrovų laukiančios scenos bus kur kas žiauresnės ir privers jautresnius žiūrovus nusukti akis.

Dar vienas skirtumas, pateisinantis naujojo serialo vardą – drakonų skaičius ir jų vaidmuo seriale. Kai „Sostų karuose“ išvydome tik tris drakonus, priešistorės žiūrovai pamatys jų net kelias dešimtis. Be to, drakonai čia skirti ne tik reginiui – daugelis jų kurs savo personažus ir užims svarbią vietą į Targarianų sostų karus nukeliančiame seriale.

Serialas nufilmuotas vaizdingose Kroatijos, Ispanijos, Portugalijos, Islandijos ir Jungtinės Karalystės vietovėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją