„Svarbiausia žinoti, nori šeimos, ar ne“, – laidoje „Virtuvės istorijos“ sakė I. Starošaitė.

Kol studijoje mezgėsi atviri pokalbiai, kepsninių guru Robertas Svetlauskas laidos viešniai gamino nepaprasto skonio jautienos išpjovą su žaliųjų pipirų padažu bei salotomis, pagardintomis aioli padažu.

Žinoma atlikėja laidoje atviravo,kad nors jos vyras Žilvinas gamina dažnai, vis dėlto atsakomybė už maistą namuose dažniausiai tenka jai.

Pagrindinis patiekalas Žvagulių namuose yra sriuba, kuri gaminama kasdien. Tačiau jei kasdieninio maisto ruoša dažniausiai gula ant Irenos pečių, visai priešingai yra per šventes – tuomet virtuvėje karaliauja Žilvinas.

„Jis greitai viską padaro, paruošia ir papuošia. Žilvinas gražiai supjausto mėsytę, sūriukus, dėlioja krevetes. Ir spėja padiriguoti ir man – duoda nurodymus, ką supjaustyti, paruošti. Tad mūsų šeimoje už balius yra atsakingas Žilvinas. O aš būnu tik jo pagalbininkė“, – nuotaikingai pasakojo žinoma dainininkė.

Žvagulių šeima prieš kelis metus ėmėsi ir dar vieno verslo – su partneriais ėmė kepti šakočius. Laidoje Irena pasakojo, kad toks verslas, pasirodo, labai pavojingas... kūno linijoms!

„Dabar namuose ant stalo šakočiai nėra dažnas patiekalas, tačiau pradžioje jų buvo daug. Per pirmą karantiną, tuos šakočius kramsnodama, aš priaugau 8 kilogramus. Supratome, kad šakočiais reikia mėgautis atsargiai“, – juokėsi Irena.

Žavioji dainininkė taip pat papasakojo ir apie kulinarines keliones, į kurias mėgsta leistis, kai tik gali skirti tam laiko.

„Atmintyje man giliai įsirėžusi japonų virtuvė, bet ne kur kitur, o tik Japonijoje. Visi okonomijaki, yakisoba, sushi – be proto skanu! Pradžioje prie neįprastų skonių reikėjo priprasti, bet paskui... Ypač įvertini, kai to nebetenki – išvažiavus iš Japonijos, labai norėjosi pakartoti“, – pasakojo žinoma moteris.

Kaip paaiškėjo laidoje, Irena yra tikra gurmanė ir drąsiai ragauja net ir labai neįprastus patiekalus.

„Kažkam keistas patiekalas yra varlės ar jų kojelės, o man labai skanu! Mėgstu ir sraiges. O kaip skanu austrės ir šampanas!“ – pasakojimą apie savo kulinarinius atradimus tęsė I. Starošaitė.

Kokie patiekalai dažniausiai nudengia Žvagulių stalą, kokių keisčiausių patiekalų yra ragavusi Irena bei kokie svarbiausi ingredientai sudaro Irenos ir Žilvino santuokos receptą – visa tai šio šeštadienio laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)