Šį šeštadienį „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje žiūrovų lauks gyvenimo būdo laida „Pokalbiai prie jūros. Atostogų ritmu“ bei smagus, juoko kupinas, tačiau tuo pačiu ir itin atviras pokalbis su komiku Marku Žukausku. Vasaromis žinomą vaikiną galima dažnai sutikti Nidoje. Nors jis pats kilęs iš Klaipėdos, uostamiesčio šurmulį iškeičia į kurorto pušyną ir marių ošimą, jau antrą sezoną čia savaitgaliais rengdamas pasirodymus.

„Pusę vasaros mane galima sutikti Nidoje, nes kiekvieną šeštadienį čia rengiu pasirodymus. Pirmas sezonas pavyko labai gerai, todėl nusprendėme toliau beveik visus vasaros renginius fokusuoti būtent į Nidą, nes tiek man, tiek mano kolegai Benui Lastauskui ši vieta yra artima“, - laidoje pasakos komikas.

Visgi, pats Markas tikina ramių atostogų nemėgstantis. Pabaigęs turų sezoną ir turėdamas laisvo laiko, jis keliauja, dažnai netgi vienas, o ilsėdamasis su draugais, vis tiek susigalvoja sau veiklos, kad tik nereikėtų ilgai sėdėti vienoje vietoje.

„Esu hiperaktyvus, todėl pasyvios atostogos man gali trukti vieną-dvi dienas. Aš turiu kažką daryti, negaliu tiesiog gulėti, net su draugais nuėjus prie jūros, pasiimu teniso kamuoliukus ir mokinuosi žongliruoti. O žiemą bent keliems mėnesiais išvažiuoju pakeliauti po pasaulį. Būdamas komiku, tu pats nusistatai savo metinį grafiką. Jeigu turi programą, su kuria aktyviai pasirodai, tai skaitaisi, kad dirbi. Kuomet ta programa išblėsta, mėnesį pasiilsi, o tada prasideda kitas darbas – naujos programos rašymas“, - savo darbo ir laisvalaikio balansą atskleis komikas.

Būtent šių metų pradžioje Markas net du mėnesius praleido keliaudamas po Šri Lanką, Filipinus bei Tailandą. Ir nors svetimų kraštų pažinimas dovanoja neišdildomus įspūdžius, kai kurie vaikino patirti įvykiai vos per plauką nesibaigė tragiškai. Tailande kritęs nuo motociklo jis patyrė nemenką traumą, o vieną sykį Italijos kalnuose pakliuvo į audrą, kurioje vos nežuvo.

„Man dažnai pasitaiko situacijų, kur kitam žmogui galbūt nepasisektų, bet man kažkaip pavyksta išsisukti. Aš galvoju, kad mano tėtis mane saugo iš dangaus. Jis mirė, kai buvau trejų, tai nelabai bendravom, bet manau, kad turiu mane saugantį angelą ir dėl to man pasiseka, kartais lyg per raktų skylutės plyšį, bet pasiseka“, - atviraus vaikinas.

Visgi, kiekvieni išgyvenimai ar patirti nuotykiai virsta istorijomis, į kurias žvelgdamas per humoro prizmę, Markas dalinasi ant scenos. Anot jo, komikas turi stebėti aplink vykstantį gyvenimą, mat būtent ten atrandamas didžiausias įkvėpimas komedijai, su kuria lengvai susitapatintų publika, pasakojamuose juokeliuose atpažindama save.

„Jeigu užsiimi stand up – tuomet skaitaisi, kad esi komikas. Jeigu užsiimi tik komedija, tai galbūt esi komedijinio pobūdžio aktorius, gerai suvaidinantis kito parašytą scenarijų. Tikras komikas yra tas, kuris pats sukuria visą komediją iš savęs, nuo programos ir scenarijaus iki suvaidinimo skečuose ar ant scenos“, - teigs laidos pašnekovas.

Tačiau kaip ir kiekvienas žinomas žmogus, taip ir Markas savo kelyje susiduria su kritika ar kartais nepagrįstais neigiamais komentarais. Vaikinas sako į tai nereaguojantis, nes jeigu anksčiau Lietuvoje komikų buvo vos keletas, šiai dienai ši rinka – plati, jog kiekvienas žiūrovas gali atsirinkti, kurio komiko auditorijai jis priklauso.

„Yra nusistovėjusi nuomonė, kad komikas turi prajuokinti visą šalį. Seniau mes turėjom labai mažai komikų, o dabar komedijos rinka yra plati, tad ir tų komikų yra daug. Neįsižeidžiu dėl blogų komentarų, kad kažkas nesupranta mano komedijos. Aš gal nesuprantu roko muzikos, tai tiesiog jos ir neklausau, bet nekritikuoju viso muzikos žanro. Didelė dalis komedijos gimsta iš gyvenimo, jeigu draugų kompanijoje matai, kad kažkuris juokelis prajuokino visus, pagalvoji, jog verta jį užsirašyti. Gaudau momentus, kurie atsitinka mums visiems, nes kai žiūrovai atpažįsta save ar savo draugus, atsiranda betarpiškas bendravimas su jais nuo scenos“, - pasakos Markas.

Apie nuotykiais pripildytą gyvenimo būdą, komiko profesijos duoną, sulaukiamą kritiką ir šeimos palaikymą – pokalbyje su Marku Žukausku jau šį šeštadienį, 16:30 val. per Lietuvos Ryto TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją