Pirmąkart savo pačios laidos šeimininke K. Starkienė tapo pavasarį. Dabar, tai prisiminusi, Kotryna šypteli – jaudulys dėl to, kaip ją priims žiūrovai, buvo itin stiprus. Ir vis dėlto rezultatas viršijo visus lūkesčius, rašoma pranešime spaudai.
„Buvau maloniai nustebinta, kaip šiltai žiūrovai mane priėmė. Sulaukiau daugybės atsiliepimų, žinučių socialiniuose tinkluose – žmonės mane drąsino, rašė, kad norėtų ir antrojo sezono. Tai – labai motyvuoja. Manau, kad visiems televizijoje dirbantiems žmonėms didžiausias įvertinimas yra teigiami atsiliepimai“, – sako Kotryna ir kviečia dar vienam gardžiausių patiekalų kupinam laidos sezonui.
Naujajame laidos sezone – ne tik nauji receptai, bet ir vertingi buities patarimai
Ruduo Lietuvoje – ypatingas laikas. Nuo įvairiausių grybų ar prinokusių vaisių iki pačių gardžiausių daržovių – šis sezonas išties dovanoja patį gardžiausią maistą. Su tuo sutinka ir Kotryna, kuri savo laidas pradės nuo receptų, kupinų šių gėrybių.
„Pažadu, kad laukia daugybė įdomių patiekalų! Tiesa, kol dar galime daržoves valgyti šviežias, papasakosiu ir apie tokius receptus, kuriuose jos būtų kuo įmanoma mažiau apdorotos ir itin naudingos mūsų sveikatai“, – žada ji.
O štai pačios Kotrynos mylimiausias šaltesniojo laiko patiekalas yra sriuba – jų žinoma moteris žino pačių įvairiausių.
„Ir pati grįžusi iš atostogų, visuomet pirmiausiai renkuosi valgyti būtent sriubą. Kai kuriems, galbūt, atrodo, kad norint pasigaminti sriubą, užtenka viską sumesti į puodą, ir jau netrukus bus galima mėgautis gardžiu patiekalu. Tačiau aš įsitikinusi, kad naudingų triukų, kuriuos verta žinoti, yra ir čia“, – pasakoja ji.
Šiemet laidoje K. Starkienė stengsis kulinarinius receptus derinti su įvairiais naudingais patarimais buityje. O taip pat neliks pamirštas ir daržininkystė – ir pati neseniai pradėjusi čia eksperimentuoti, Kotryna turi daug vertingų pastebėjimų ir žiūrovams.
„Daržininkyste pradėjau užsiimti pernai, o šiemet visa tai tęsiu. Didžiausias mano atradimas yra kopūstai ir brokoliai, nes tai – daržovės, kurios iš tiesų nereikalauja jokių didesnių pastangų! Jei spėsiu „pagauti“ sezoną, žiūrovams būtinai papasakosiu apie tai, ką tikrai verta auginti, turint net ir menkiausią žemės lopinėlį“, – intriguoja K. Starkienė.
Naujų vėjų virtuvėje įpučia ir dukros
K. Starkienė įkvėpimo gaminti semiasi atostogaudama, keliaudama, lankydama tiek užsienio, tiek ir mūsų šalies restoranus ar išbandydama tokius produktus, kurių dar niekuomet nėra ragavusi. Anot jos, tokios patirtys visuomet gimdo naujas idėjas, kurias vėliau išvysta ir laidos žiūrovai.
„Mano virtuvė nėra molekulinė – man patinka gaminti naminį, tačiau galbūt ne visuomet labai paprastą, o kiek įdomesnį maistą. Nesiekiu, kad peržiūrėję mano laidas, žiūrovai būtinai gamintų konkrečiai tą patį, ką ir aš. Noriu apskritai įkvėpti juos gaminti, nes tai – didžiulis malonumas! O ir rezultatai gali būti ne ką prastesni nei restorane“, – įsitikinusi ji.
O kaip įvairius Kotrynos kulinarinius eksperimentus pasitinka jos dukros? „Gal ir ne visuomet savo noru, bet mergaitės mano paruoštus eksperimentus tikrai ragauja (juokiasi). Visuomet įkalbu jas išbandyti kažką naujo. Manau, kad net ir mes, suaugę, galiausiai sustojame prie to, kas mums įprasta, ir nebedrįstame paragauti kažko, kas būtų nauja, netikėta. Tačiau aš esu įsitikinusi, kad plėsti reikia net ir savo maisto akiratį – tą visuomet skatinu daryti ir savo dukras“, – sako ji.
Tiesa, tokie kulinariniai mainai – abipusiai. Žiūrovai jau pernai metais laidoje išvydo nemažai receptų, kuriuos Kotryną įkvėpė pagaminti dukros. O šiemet tokių laukia net ir dar daugiau!
„Naujasis laidos sezonas bus gausus receptų, kuriuos, pamatę socialiniuose tinkluose, išbandyti panoro ir mano vaikai. Ten taip pat vyrauja maisto mados, kurias aš mielai pritaikau savo virtuvėje – naujovės man patinka. Esu tikra, kad tokie patiekalai tiks ir vaikams, ir suaugusiems“, – sako Kotryna.
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.