„Tai buvo patirtis, kurios niekuomet nepamiršiu“, – sakė Ugnė ir dalijasi detalėmis, kurios liko už kadro.

Anot U. Bubnaitytės, „Didžiosios Britanijos kepėjų kovos“ buvo daugiau nei tik šou – tai buvo geriausia pamoka, leidusi patobulinti įgūdžius ir praplėtusi supratimą apie kepinius, rašoma pranešime spaudai.

„Laiką, praleistą šou, apibūdinčiau kaip emocijų, iššūkių ir augimo sūkurį, kuris kartu yra ir vienas iš svarbiausių mano gyvenimo skyrių. Ši patirtis mane formavo ir kaip kepėją, ir kaip asmenį. Kiekvieną dieną nešiojuosi su savimi šio realybės šou pamokas ir prisiminimus – esu dėkinga už galimybę būti tokio ikoniško šou dalimi“, – sakė lietuvė.

Kultiniame britų realybės šou kas kartą dalyvauja grupė kepėjų-mėgėjų, kurie, varžydamiesi tarpusavyje, bando nustebinti teisėjus savo talentu ir laimėti pirmąją vietą.

„Kai pirmą kartą įžengiau į tą ikonišką palapinę, kurioje filmuojamas šou, jaučiau didelį jaudulį. Būti apsuptam geriausių šalies mėgėjų kepėjų ir tokių teisėjų kaip Paulas Hollywoodas bei Mary Berry, buvo tiek jaudinanti, tiek bauginanti patirtis. Tačiau šilta palapinės atmosfera ir dalyvių draugiškumas jau greitai padėjo nuraminti mano nervus“, – tarsi viskas būtų vykę dar vakar prisiminė Ugnė.

Ugnė Bubnaitytė

Tačiau tam, kad taptų viena iš 12-os šio projekto dalyvių, Ugnei teko įveikti net 20 tūkst. konkurentų. „Po to laukė dar daug etapų – nuo techninės užduoties įvykdymo prieš kameras iki kepinių pristatymo įvertinimui. Tąkart iškepiau lietuvišką medutį, pagamintą iš 100% lietuviškų produktų. Galiausiai visų laukė ir pokalbis su psichologu“, – pasakojo ji.

Vis dėlto didieji iššūkiai buvo ateityje – projektui prasidėjus, kiekviena savaitė ir laukiančios užduotys buvo vis sunkesnės ir sunkesnės.

„Nuo subtilių pyragų kūrimo iki techninių užduočių įvaldymo – nuolat buvau stumiama iki savo ribų. Tačiau būtent tomis spaudimo akimirkomis atradau savo tikrąjį potencialą. Teisėjų kritika ir ypač aštrūs Paulo pastebėjimai padarė mane geresne kepėja“, – įsitikinusi ji.

Būtent įtikti teisėjams, anot Ugnės, buvo sunkiausia. „Savo kepiniuose aš visuomet taikiau truputį ne standartines skonių kombinacijas. Deja, tradicinių kepinių mylėtojai Mary tai buvo keista. Netgi Paulas tuo metu nelabai suprato riešutų sviesto ir džemo junginio, nors, pavyzdžiui, Amerikoje, tai – be galo populiarus dalykas“, – prisimena U. Bubnaitytė.

Lietuvė atskleidžia, kad šis šou suteikė daugybę naujų galimybių, tačiau labiausiai ji vertina ryšį su žmonėmis, kurie žiūrėjo šou. „Girdėti, kaip mano kepiniai įkvėpė kitus arba kaip mano kelionė jiems rezonavo, yra nepaprastai malonu“, – sakė ji.

Ugnė Bubnaitytė

Tad net ir šou pasibaigus, Ugnės aistra maisto gamybai neišblėso. „Dalyvauju maisto festivaliuose, demonstruoju kepinių gaminimą o taip pat vedu kulinarijos pamokas – mergvakariams, gimtadieniams ar grupėms, norinčioms išmokti vieną ar kitą triuką virtuvėje. Domiuosi skirtingomis kultūromis ir jų virtuvės ypatybėmis. Tai – tokia mano gyvenimo dalis, kuri nuolatos moko ir atneša kažką naujo. Vadinu tai ir hobiu, ir aistra, kuri niekada nepradings“, – tvirtino lietuvė.

O Lietuvoje Ugnė netgi yra išleidusi ir sveikesnių receptų knygą „Saldi Alternatyva“. „Kulinarija ir konditerija progresuoja ir keičiasi be galo sparčiai, tad per pastaruosius metus mano sugebėjimai ir žinios gerokai patobulėjo. Nors knygą dabar rašyčiau galbūt kitaip, man buvo garbė būti publikuotai Lietuvoje. Vis dar tikiuosi parašyti antrą knygą, tik šiek tiek kitokio koncepto. Bet viskas su laiku“, – intrigavo ji.

O kaip U. Bubnaitytei sekėsi kultiniame britų šou, pamatysite jau netrukus.

„Didžiosios Britanijos kepėjų kovos“ – nuo rugsėjo 2 d., kiekvieną darbo dieną, 9 val. per TV3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją