Operos solistas laidoje pasakos, kad maistas jam – vienas iš pagrindinių gyvenimo malonumų. „Jeigu būtų tokia organizacija, į kurią ateini ir prisipažįsti, kad turi problemų su maistu, aš taip ir padaryčiau. Sakyčiau: „Laba diena, aš – Merūnas Vitulskis ir aš esu maistoholikas“, – laidoje juokaus atlikėjas.

Tiesa, tam tikri Merūno mitybos įpročiai kardinaliai pasikeitė tada, kai jo gyvenime atsirado mylimoji Erika, rašoma spaudos pranešime.

„Mes stengiamės valgyti labai daug salotų, o iki vestuvių su Erika jų aš nevalgydavau. Man tai buvo labai svetima. Esu tos kartos atstovas, kur žmonės į salotas nedėdavo nei riešutų, nei kitų, atrodytų, nederančių produktų. O dabar salotas galima skaninti kinkanais, pistacijomis – pasirinkimų yra labai daug. Visuomet įdomu pabandyti kažką naujo“, – atviraus Merūnas.

O štai salotose dažnai randamų svogūnų, kitaip nei daugelis lietuvių, Merūnas prisipažins negalintis pakęsti!

„Jei gyvenčiau vienas, mano virtuvėje niekada nebūtų svogūnų. Bet aš save apgaudinėju. Apgaudinėja mane ir uošvienė. Vieną kartą ji išvirė kopūstų sriubos, kurią valgiau net pasigardžiuodamas, o po to paaiškėjo, kad ten buvo ne kopūstų, o svogūnų sriuba. Greičiausiai ta nemeilė svogūnams – pasąmoninis dalykas. Aš nekenčiu žalio svogūno struktūros, kai jo atsikandi ir ištrykšta sultys. Net dabar pagalvojus apie svogūno skonį, man per nugarą nueina pagaugai“, – pasakos garsus dainininkas.

Ir vis dėlto nors mėgsta skaniai pavalgyti, prieš koncertus šio malonumo Merūnas visgi yra linkęs atsisakyti. „Kai ruošiuosi kažkokiam vaidmeniui, valgau tik pusryčius. Prieš koncertą valgyti man nepatinka. Tačiau kai po koncerto sudeginęs nemažai kalorijų grįžtu namo, tada sakau: „Ateik čia, šaldytuve!“ Tai nėra labai geras dalykas“, – juokaus atlikėjas.

Dainininkas laidos vedėjai atskleis, kad šis kelių metų laikotarpis muzikiniu atžvilgiu buvo nelengvas. Užklupęs karantinas ir dabartinė geopolitinė situacija sustabdė jį nuo koncertinės veiklos. Tačiau gerbėjų prašymai, privertė atlikėją susimąstyti ir galiausiai pasiryžti vėl grįžti į sceną.

„Paskutiniu metu gavau labai daug gražių laiškų. Žmonės rašė, kad yra labai išsiilgę koncertų. Labai gera jaustis reikalingu, todėl nusprendžiau šiais metais surengti koncertinį turą. Labai džiaugiuosi, kad jis vyks gruodžio mėnesį, šventiniu laikotarpiu. Aplankysime daug miestų“, – apie sprendimą rengti koncertus pasakos Merūnas.

Kol laidos vedėja Ilona Juciūtė šnekučiuosis su Merūnu, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš išskirtinį patiekalą – jautienos pikanijos kepsnį su ryžių ir žiedinių kopūstų kroketais.

Kodėl Merūnas anksčiau nevalgė salotų? Kaip reagavo į uošvienės apgavystę? Kokius ritualus taiko besiruošdamas koncertams? Kaip skamba atlikėjo naujausias muzikinis kūrinys?

„Virtuvės istorijos“ su Merūnu – šį šeštadienį, 10 val. tik per TV3!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją