Imtis namo renovacijos Karolis Akulavičius nusprendė jame pragyvenęs beveik dešimtmetį. Anot jo, paaugus vaikams norėjosi namą atnaujinti.

„Po devynerių metų gyvenimo nusprendėme pasidaryti visiškai generalinį remontą. Iš namo liko tik senieji laiptai, nes jie ąžuoliniai – norėjome pasilikti“, – pasakojo K. Akulavičius.

Muzikantas sakė, kad remonto reikėjo ir dėl to, kad augantys vaikai paliko savo žymes ant lubų ir sienų – jos buvo apipaišytos, subraižytos.

„Yra vaizdo įrašas, kur senelis miega, o sūnus Rojus ant sienos piešia miegantį senelį“, – juokėsi Karolis.

Darbai namuose – beveik baigti, trūksta tik kelių baldų. Renovacija užtruko lygiai metus, o jos metu šeima gyveno nuomojamame bute.

Paklaustas, kiek prieš dešimt metų kainavo 130 kvadratinių metrų ploto namas Akmenėje, Karolis sakė, kad dabar už tokią sumą galėtų nusipirkti tik trobą.

„Tada namas kainavo 60 tūkstančių eurų. Akmenėje nekilnojamo turto kainos yra pakilusios. Dabar už tiek įpirktum tik namelį su lauko tualetu“, – sakė K. Akulavičius.

Muzikantas džiaugėsi, kad prieš beveik dešimtmetį svajonių namus įsigijo iš ypač tvarkingos šeimos. Jis atskleidė, kad nusižiūrėjusi namą šeima buvo ir anksčiau.

„Aš baiginėjau magistrą, žmona dar mokėsi, o toje gatvėje gyveno tėvai. Važiuodami pas juos juokaudavo, kad gal užsukam į savo kiemą. O po dviejų su puse mėnesio pradėjome ruošti pirkimo dokumentus“, – prisiminė Karolis.

Dainininkas atskleidė, kad metus trukę darbai gerokai išlipo iš numatyto biudžeto – brango medžiagos, baldai. Realybės ir plano neatitikimas – su trečdaliai prieš devynerius metus su mokėtos namo kainos.

„Skirtumas yra 40 tūkstančių ir tai dar ne viskas. Iki pilnos svajonės dar trūksta kai kurių baldų, lovos, tad suma dar kils. Geros lovos jau kainuoja kaip geros mašinos“, – kalbėjo Karolis Akulavičius.

Nekilnojamo turto, investicijų ir žvaigždžių buities klausimai ir atsakymai – laidoje „KK2 penktadienis“ per LNK.