Ofeliją persekiojantis žmogus anksčiau gyveno Anglijoje, kaip ir pati mergina. Pamatęs, kad ji grįžo į Lietuvą, iš paskos parvažiavo ir jis.

„Jis metė visus darbus, nors visą gyvenimą gyveno Anglijoje, studijavo, ir metė viską, kad tik galėtų su manim susitikt.

Ir jis atskrido čia į tą Lietuvą, man rašinėja kiekvieną dieną, kad va čia susitinkam, susitinkam“, – laidai „KK2“ pasakojo moteris.

Anot Ofelijos, ji sutiko su įkyriu gerbėju susitikti, nes labai reikėjo pinigų.

„Galvoju, ai... Jis ir šiaip toks, kur mane gan remdavo. „TikTok“ darydavau live’us, atsiųsdavo kažkokių dovanėlių, tai aš sakau: „Jei nori susitikt, tai atsiųsk man pinigų, atsiųsk daug pinigų, nu tada gal ir susitiksiu“, – pasakojo L. Maknavičiūtė.

Iš gerbėjo gavusi 400 Eur, ji sutiko nueiti į neįpareigojantį pasimatymą.

Visgi susitikimą persekiotojas suprato kitaip – pradėjo rodyti nepageidaujamą dėmesį.

Vyras atsakė į jos užklausą, kai ši kvietė pavėžėją – ją yra vežęs ne kartą.

„Pagalvojau, kad va, paprašysiu jo, kad mane pavežtų, vis tiek dirba tuo pavėžėju. Daugiau nieko čia nebuvo. Aišku, kiek buvo kelis kartus susitikus su juo, jis visąlaik siūlydavo nupirkti dovanų.

„Pandoros“ papuošalai, žaislai vaikui – yra visko pripirkęs. Nenorėjau daugiau nieko iš jo prašyti, nes mačiau, kad žmogus labai priima į širdį ir darytis iliuzijas, kad mes draugaujame“, – sakė Ofelija.

Ji tvirtino, kad nebuvo paėmusi vyrui už rankos, o važiuodama jo automobilyje visada sėdėdavo ant galinės, o ne ant priekinės sėdynės.

Bėgant metams, dėmesys darėsi vis labiau nepageidaujamas ir peraugo į baimę. Vyras Ofelijai rašė eilėraščius, skambino, prie namų durų palikdavo gėles.

Neišlaikius kantrybei, moteris nusprendė netylėti ir kreipėsi į žiniasklaidą – savo istoriją papasakojo „KK2“.

Ji nėra iki galo tikra, kad teisėsauga sureaguotų į jos skundą, tačiau varianto kreiptis į pareigūnus tikrai neatmeta.

„Aš nemanau, kad policija reaguotų. Greičiausiai paklaustų, ar yra kažkoks smurtas iš fizinės pusės, ar jisai kažką smurtauja, ar jis kažką daro.

Realiai nėra, jis tiesiog psichologiškai man kenkia, psichologiškai nervus gadina su tais visais e-mailais, su landžiojimais į kiemą. Nebent gal dėl to galėčiau kreiptis“, – svarstė Ofelija.