„Tiesa tokia, kad aš nesu kulinarijos asas, – prisipažįsta šypteldamas V. Martinaitis. – Atvirai pasakius, nesu gyvenime iškepęs nė vieno torto nei pyrago. Ir ta tešla, kurią sukau filmuodamasis virtuvės scenoje, vėliau tikrai nepavirto jokiu skaniu gaminiu. Tai, ką gaminu ekrane, nėra valgoma.“

Aktoriaus nedomina ir dabar itin populiarios receptų knygos. „Nejaučiu susidomėjimo virtuvės literatūra. Jei žmona parsineša knygą, – pavartau, bet nebėgu gaminti. Tai ji – gurmanė, o aš – paprastas žemaitukas... Sau ruošti valgio nemėgstu, bet jeigu reikėtų ką nors kitą pamaitinti, tai, išduosiu paslaptį, mano kiaušinienės – fantastiškos!“ – giriasi juokdamasis aktorius.

Kaip tik šį „patiekalą“ jis ir renkasi gastroliuodamas užsienyje. „Kai kuriose kavinėse nėra angliškų meniu. O aš nesižaviu ekstremaliais valgiais ir ‚nepasirašau‘ dėl varlių ar vabaliukų. Manau, kad užsienyje reikia rinktis tą valgį, kurį pažįsti, pavyzdžiui, kaip aš, – kiaušinienę“, – kulinarinius kelionių memuarus apžvelgia V. Martinaitis.

Aktorius šmaikštauja, kad Lietuvoje išpopuliarėjęs kinų maistas leidžia nepasiklysti ir per gastroles Kinijoje. „Visi žino, kas yra vištienos gong bao“, – šmaikštauja Vaidotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)