Trečiadienį socialiniuose tinkluose ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas žiūrovams šiurpą sukėlęs „TV Pagalbos“ epizodas. Jame matyti, kad studijoje lankosi neįgaliojo vežimėlyje sėdinti moteris ir ją pagydyti ketinanti aiškiaregė. Aiškiarege prisistatanti moteris minėtoje laidoje ėmė garsiai aptarinėti neįgalios moters sveikatos problemas.

„Aš dabar apsižvalgysiu, kas pas jus per dalykai. Aišku, aš nežiūrėsiu nuo ko. Aš žiūrėsiu nuo psichologijos, suprantate? Pas jus viskas eina nuo stuburo kažkaip ir šlaunyse. Yra sumažėjimas masės ir kraujagyslės labai susiaurėję yra“, – ėmė vardinti ji.

Neįgaliosios moters naštą aiškiaregė žadėjo palengvinti.

„Aš biškį ją sustiprinsiu, kad jai šiandien viltis būtų, nes dabar ji tokia beviltiška jau, gražioji“, – sakė ji, mojuodama ranka aplink žvakę.

Aiškiaregė teikė viltį, kad poveikį moteris pajus visai netrukus.

„Po valandos biškį geriau bus, neskubėkime“, – teigė ji.

Galbūt blogų ketinimų aiškiaregė ir neturėjo, tačiau toks vaizdas televizijos žiūrovams ir interneto platybių naršytojams pasirodė nemalonus.

Šiuo laidos epizodu nusistebėjo ir Seimo narys Justas Džiugelis. Savo reakcija jis pasidalijo feisbuke.

„TV3 į vieną kokteilį plaka okna, ekstrasensų mūšio ir kitas rytų televizijų tradicijas bei metodus, kuomet „TV pagalboje“ save žiniuone ir aiškiarege vadinanti Vanda, socialiniuose tinkluose geriau žinoma kaip šlapimo gėrimo influencerė, suteikia nepagrįsta viltį laidos dalyvei pakilti iš neįgaliojo vežimėlio“, – rašė J. Džiugelis.

Justas Džiugelis

Politikas taip pat teigė, kad „TV pagalba“ serviruoja kraupiai iliustratyvų reportažą apie antivalstybinį, prieš sveikatos ir socialinės apsaugos sistemą nukreiptą šarlatanizmą.

„Jei viltis – kvailių motina, tai „TV pagalba“ – piktoji pamotė“, – tęsė jis.

J. Džiugelis taip pat atkreipė dėmesį, kad šiurpą žiūrovams sukėlusi laida rodoma tuo metu, kai šalies prezidentas su naujuoju socialinės apsaugos ir darbo ministru diskutuoja apie tai, kas turi būti padaryta, kad negalios reforma Lietuvoje riedėtų kuo sklandžiau.

„Asmeniškai manau, kad šios reformos įgyvendinimas yra vienas svarbiausių darbų, kuriuos pavyko nuveikti šios kadencijos Seime. Ir tai atlikta ne su stebuklo pagalba, o nuosekliu, Lietuvos ateitį stiprinančių, žmonių darbu“, – pabrėžė jis.

Neigiamų žodžių tokiam akibrokštui, įvykusiam televizijos eteryje, negailėjo ir kiti internautai. Savo nuomone apie naująjį „TV Pagalbos“ epizodą pasidalijus žurnalistui Sauliui Rimkui, komentaruose pasipylė tikra pykčio lavina.

„Neskanu žiūrėti“, – buvo rašoma viename komentare.

„Klaikuma. Nesitikėjau kad Renata Šakalytė-Jakovleva gali leistis į tokį brudą, maniau tie žmonės sąmoningesni“, – rašė kita komentatorė.

„Gėda“, – teigė dar vienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją