Keturi mokytojų kėdėse sėdintys muzikos profesionalai Gabrielė Vilkickytė, Mantas Jankavičius, Benas Aleksandravičius ir Jessica Shy nieko neįtaria apie slaptąjį penktąjį projekto mokytoją Free Finga, savo komandą besirenkantis atskirame kambaryje, – į jį pakviečia išrinktuosius dalyvius, kuriems neatsisuka nė viena mokytojų kėdė, rašoma pranešime spaudai.

Scenoje pasirodė ir įspūdingo vokalo atlikėja Patricija. Projekto scenoje ji nebuvo pirmą kartą – prieš kelerius metus, būdama trylikos, pasirodė projekte „Lietuvos balsas. Vaikai“ ir jau tuomet stebino mokytojus išlavintu vokalu bei profesionaliu pasiruošimu scenai.

Tačiau to, ką ji parodė šį kartą, nesitikėjo nė vienas mokytojas. Dvyliktokė Patricija Ruzaitė pripažįsta – be muzikos gyventi jai neįmanoma ir ji pasiruošusi padaryti viską, kad po savęs paliktų tai, kuo žmonės dar ilgai galėtų žavėtis.

„Manau, kad per šį laikotarpį stipriausias lūžis mano muzikiniame kelyje nutiko stilistiškai. Nuo pat pirmos klasės, kai pradėjau dainuoti, mokiausi tik operos, vėliau paskatinta savo mokytojų nusprendžiau išbandyti ir populiariąją muziką. Be muzikos aš negaliu gyventi. Noriu dainuoti, noriu žmonėms perduoti tik teigiamas emocijas. Noriu kurti taip, kad net kai manęs nebeliks, mane prisimintų“, – pasakojo Patricija.

„Lietuvos balse“ dalyvaujanti Patricija

Merginos paauglystė nebuvo lengva. Kentusi daug patyčių mokykloje, ji per daugelį metų sugebėjo išsiugdyti tvirtą charakterį, atrado ryškų ir unikalų savo stilių ir išmoko kovoti už save bei visais įmanomais būdais siekti savo svajonių.

„Labai domiuosi mada. Dabar man norisi būti ryškiai ne tik scenoje, bet ir gyvenime. Įkvėpimo semiuosi iš labai ekscentriškų žmonių. Abi su mama turime pomėgį ieškoti išskirtinių drabužių, juos derinti tarpusavyje, kurti unikalų stilių“, – pasakojo Patricija.

Scenoje pasirodžiusi Patricija neslepia pasitikėjimo savimi ir jos amžiumi patikėti negalintiems mokytojams, klausiantiems, kas bus, kai jai sukaks dvidešimt, mergina rėžia drąsiai: „Ruošiuosi scenoje pakeisti jus.“

„Tokie dalyviai žiauriai momentaliai pakelia kartelę. Tu iškart supranti, kodėl čia esi. Ta visada vykstanti paieška sustoja, kai net nereikia nieko sakyt. Kai viskas aišku. Viskas eina iš vidaus. Nieko nereikia pridėti. Taip išgyventi ir ištransliuoti dainą yra retas talentas. Tu atrakini kažkokią ekstazę. Būnant tavo amžiaus, padaryti tokį pasirodymą yra kažkas nesuprantamo. Tu esi naujas ir labai didelis atradimas“, – priblokštas po Patricijos pasirodymo kalbėjo Benas.

Kaip atrodė visus pribloškęs Patricijos pasirodymas scenoje ir kaip stipriai ji pasikeitė per ketverius metus – pamatyti bus galima jau šį vakarą, 19:30 per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)