LRT laidoje „Gyvenimas“ I. Jurgelevičiūtė atviravo ne tik apie dabartinį savo gyvenimą, bet ir grįžo kelerius metus atgal, kuomet, regis, visa Lietuva stebėjo jai garbės nederantį teisminį procesą dėl vagysčių, kuriame galiausiai ji buvo pripažinta kalta.

„Iš pradžių – svaiginanti šlovė, o paskui – staigus nuopuolis, po kurio Irma apie savo gyvenimą tylėjo net 8-erius metus. Dainininkės istorijoje visko daug: trejos skyrybos, kaliniui dovanota širdis, vagystės ir teismas. Tačiau tai tik viena Irmos gyvenimo pusė – ta, kuri gerbėjus ir žiniasklaidą domina labiausiai“, – laidoje savo pašnekovę pristatė Edvardas Žičkus.

Žinoma moteris laidos eteryje nutraukė tylą, sėdo prieš kamerą ir pasiryžo atsakyti į klausimus be tabu. „Atėjo metas išpažinčiai“, – sako I. Jurgelevičiūtė.

„Kam viso to reikia? Visų pirma, man to reikia pačiai sau. Man šitas interviu yra susitikimas su savimi“, – interviu pradėjo dainininkė.

Pasirodo, kad apie šį atvirą Irmos interviu nežinojo net jos mama.

„Taip, ji nežino. Matote, su mama aš jau labai daug kalbėjau, diskutavome. Prieš mamą net ant kelių esu atsiklaupusi ir atsiprašiusi. Su šeima tai pat yra kalbėta. Norėčiau pasakyti, kad šeima man atleistų, dar kartelį norėčiau jos viešai atsiprašyti“, – sako ji.

Žurnalistų pakviesti į savo namus Kaune Irma nenorėjo, nes šie primena praeitį, todėl interviu vyko jos bičiulės būste.

Irmos Jurgelevičiūtės gimtadienio šventė

„Čia net interjeras yra baltas – tarsi švarus popieriaus lapas“, – šypteli I. Jurgelevičiūtė, nors visai netrukus jos šypseną pakeis ašaros.

Iš viešumos dingusi moteris atviram pokalbiui kaupėsi ne vienerius metus. Nei interviu, nei komentarų per tą laiką ji nedalijo, nors klausimų sulaukdavo nuolat. Visiems smalsu buvo išgirsti, kas nutiko scenos žvaigždės gyvenime tokio, kad ji ryžosi sunkiai paaiškinamiems dalykams – santuokai su kaliniu ir vagystėms viename šokių projekte. Irma sako, kad ji norėtų užbraukti brūkšnį praeičiai ir kalbėtis atvirai tik kartą.

„Galvoju, kodėl mano gyvenime šitaip – vienas įvykis, paskui kitas įvykis, o po to dar ir šitas skandalas, kuris yra siaubingai baisus. Tai tarsi juodi taškai, po kurių galvoji, kad tai įvyko, matyt, ne šiaip sau. Mano išdidumas, mano puikybė, mano nesąmoningumas, mano lengvumas – matyt, tai ir privedė mane prie viso to. Galiausiai tie visi juodi taškai, sūkuriai mane privertė atsisukti į save ir gilintis į save“, – jautriai LRT laidoje pasakojo pašnekovė.

Irma dar buvo moksleivė, kuomet sulaukė grupės „Dinamika“ įkūrėjo Gintauto Broko kvietimo tapti vokaliste. „Sėkmė ir šlovė mano gyvenime atėjo gerokai anksčiau, nei branda“, – šiandien nuoširdžiai prisipažįsta dainininkė ir svarsto, kad gal tai ir tapo jos nemalonumų priežastimi. Juk kai jos bendraamžiai krapštė pinigus kino bilietui, jos veidas puošė afišas, mirgėjo žurnalų viršeliuose ir televizoriaus ekrane. Netruko nei dėmesio, nei pinigų. Gal tik žmogaus, kuris gebėtų suvaldyti maištingos prigimties atlikėją, jos norus ir užgaidas, buvo sakoma laidoje „Gyvenimas“.

„Buvo labai daug įdėta darbo ir pastangų, širdies. Aš gyvenau tuo. Taip, ta sėkmė, šlovė augo ir augo, sluoksniavosi tarsi iliuzijų rūmai. Tai susuko man galvą. Dar ir kaip. Susisuko galva ir viskas. Daug žmonių, gėlių, gerbėjų, sėkmės, šlovės... Taip laiptelis po laiptelio visko buvo tik dar daugiau. Įsivaizduokite, tai man nutiko būnant 18-os metų“, – pamena ji.

Sėkmė svaigino, o Irmai visko norėjosi čia ir dabar – ne tik karjeroje, bet ir asmeniniame gyvenime. Pirmą kartą ji ištekėjo dar 1993-aisiais. Širdį ir ranką ji patikėjo problemų su teisėsauga turėjusiam verslininkui Almantui Safarovui. Tiesa, audringa santuoka tetruko dvejus metus. Vėliau ji ištekėjo už penkeriais metais vyresnio garsaus Kauno žurnalisto Dariaus Sėlenio. Tiesa, tuomet po konflikto su G. Broku, Irma turėjo palikti „Dinamiką“. Pasirodo, dainininkei teko rinktis – šeima ar karjera.

„Tuo metu aš ištekėjau už Dariaus ir mes suplanavome povestuvinę kelionę. Nežinau, ar tai buvo suplanuota, ar ne, bet tuo metu įvyko abiejų įvykių susidūrimas vienu metu, nes su Gintu turėjome tą pokalbį, susėdome prie stalo, o aš pasakiau: „Ne, aš važiuoju į povestuvinę kelionę“. Gintas tąkart pasakė, kad jeigu aš išvažiuoju, tai jis tuomet ieškos kitos dainininkės. O aš atsakiau: „Gerai, Gintuk“. Tai va tokia ta tiesa“, – sako moteris.

Irma Jurgelevičiūtė

Palikusi „Dinamiką“ Irma kurį laiką vedė televizijos laidą, įkūrė nuosavą verslą, o vėliau pradėjo ir solinę karjerą. Deja, antroji dainininkės santuoka po beveik dešimtmečio iširo.

„Gal to per mažai buvo – to, kas buvo. Pagal to meto mano protelį, mąstymą, vidines vertybes man atrodė, kad buvo per mažai. Kažko trūko reiškiasi. Nevertinau to, ką turėjau“, – atvirauja laidos pašnekovė.

2008-aisiais Irma sudrebino Lietuvos pramogų pasaulį, kuomet paaiškėjo žinia apie jos slaptas vedybas – jos vyru tapo už dvigubą žmogžudystę kalintis Rolandas Lavinskas.

„Na, taip, visuomenėje tai buvo žmogus-kalinys, bet man jis buvo žmogus. Gal buvo padarytos skubotos išvados, mintys, gal paskubėjau. Nesąmonę padariau ir viskas“, – prisipažįsta ji.

„Ta mintis, kad viskas, reikia skirtis, atėjo kaip nušvitimas. Viskas. Aš sėdėjau, kalbėjausi ir pasakiau – skyrybos. Buvo peržengtos ribos. Visos ribos. Skambučiai, kontrolė. Tam, kad aš tą žmogų iš tikrųjų pažinčiau man reikėjo ištekėti. Supratau, kad esu ne ten, kur reikia. Nesupratau, ką darau, todėl tas sprendimas atėjo labai greitai“, – sako Irma.

Daugelis pasakytų, kad sėkmingos dainininkės nuopuolis prasidėjo būtent tada, kai ji sutiko ištekėti už kalinio. Irma su tokiomis kalbomis sutinka ir pati.

„Taip, tai tiesa. Tai turėjo tam įtakos. Buvo daug vidinio išsibalansavimo, išsiblaškymo. Tai buvo tarsi sūkurys juodos tamsios spalvos, negatyvo“, – laidoje tvirtino ji.

„Šitas žmogus man konkrečiai draudė dalyvauti projekte. Pasakė, kad aš ten nedalyvausiu. Ir tai nebuvo patarimas“, – tęsė pašnekovė.

Galbūt patarimas nedalyvauti populiariame šokių projekte buvo vieninteliai teisingi buvusio Irmos sutuoktinio žodžiai. Deja, jų dainininkė nepaklausė. Netrukus paaiškėjo, kad ant parketo verdančios dramos tėra niekis, lyginant su užkulisiuose gimstančiu skandalu.

„Taip, taip ir buvo. Buvau iš viso pasimetusi. Su ta Irma, kokia ji buvo tuo metu, aš nenorėčiau daugiau susitikti. Buvau išsibarsčiusi, išsiblaškiusi, nežinojau, ko noriu, nes visko turėjau. Buvau išdidi, pasipūtusi, arogantiška, draugiška, jautri, šalta – visokia“, – kalbėjo atlikėja.

Tuo metu imta svarstyti, kas pastūmėjo žinomą moterį link vagysčių: kalinio įtaka, alkoholis, o gal narkotikai? Irma sako, kad šie dalykai jos buvusiame gyvenime buvo užėmę tam tikrą vietą.

„Tai, kas čia išvardinta yra stiprūs demonai, tačiau dar vienas labai stiprus demonas nebuvo paminėtas – tai ta juoda sėkmė ir šlovė, kurie padaro savo. Ir tai padaro gana netyčia – tave apglėbia, o vėliau tu pasižiūri, kad jau tampi neaišku kuo“, – pasakoja ji.

„Visko buvo. Ir alkoholio buvo, ir visko, kas buvo vardinta. Tuo metu nesupratau, kad man reikia pagalbos. Maniau, kad aš viską kontroliuoju, jog aš viską galiu. Tikėjau, kad viskas su manimi yra gerai“, – atviravo pašnekovė.

LRT laidos vedėjas galiausiai uždavė tiesų klausimą – ar tu vogei tame šokių projekte?

„Taip“, – tepasakė ji.

Irmos Jurgelevičiūtės gimtadienio šventė

Ši skandalinga istorija ilgus mėnesius mirgėjo žiniasklaidoje. Šiandien Irma prisipažįsta, kad gailisi, jog tada greta neatsirado nė vieno žmogaus, sugriebusio ją už rankos ir paprotinusio – nors ne vienas projekto dalyvis ar jo organizatorius vėliau prisipažino įtarinėję dainininkę vagiliaujant. Ne vienas garsiai svarstė: „Ar tam ją galėjo pastūmėti pinigų stygius, užklupęs prigesus karjerai?“.

„Man nieko netrūko. Aš nežinau, kodėl taip atsitiko. Aš visus šiuos aštuonerius, kančios, tylos metus visą laiką sprendžiau šį klausimą. Einu į save ir gilinuosi. Aš ieškau atsakymo ir aš nežinau jo“, – eteryje atviravo pašnekovė.

Tiesa, Irma vagiliavo ne kartą. Ji, žinodama, ką padarė anksčiau, vis tiek kišo rankas prie svetimų žmonių daiktų. Vedėjas teiravosi, ar tokiomis akimirkomis ji savo viduje nejautė stabdžių.

„Nežinau. Aptemo protas“, – graudinosi ji.

„Jeigu aš būčiau taip galvojusi, argi aš būčiau taip dariusi?“, – pridūrė Irma.

Laidos „Gyvenimas“ vedėjas ir toliau jos teiravosi apie šį skandalą. E. Žičkus paklausė, kada jai pagaliau tapo baisu – gal tuomet, kai išvydo policiją?

„Baisu. Čia ne tai, kad baisu. Tai buvo nesuvokiama protu. Kada pasidarė baisu? Tada, kai viskas išaiškėjo. Man net ir šiandien dar yra taip baisu, kad aš net nesuvokiu, kaip taip galėjau padaryti ir kaip taip galėjo būti. Aš nesuvokiu. Net šiandien dienai man yra labai baisu visa tai prisiminus“, – ašaras valėsi ji.

„Šeimoje tai buvo tragedija. Skyrybos, santuoka, šita visa tragedija, nelaimė... Mano šeima mane labai saugojo, nes aš iš tikrųjų buvau jau ant išlikimo ribos. Jie mane saugojo ir visada jutau jų palaikymą“, – tęsė dainininkė.

„Iš tikrųjų buvo noras susitikti su dalyviais ir atsiprašyti, bet aš negalėjau to padaryti, nes su jais susitikdavome tik prie teismo durų, kur laukdavo krūva žurnalistų, kamerų, mikrofonų. Aš įsivaizdavau, ką visi galvoja apie mane“, – praeities akimirkas pamena atlikėja.

Pasiteiravus, ar nebuvo kilęs noras prisipažinti klydus ir viešai visų atsiprašyti, Irma tikina, kad to norėjo ir dabar būtent taip ir darytų.

„Jei tik galėčiau atsukti laiką atgal... Aš dabar kitaip elgčiausi, bet tada buvo taip, kaip buvo. Ir tik šiandien aš galiu pradėti norėti kažką keisti ir noriu to, ir tikiuosi, kad būsiu išgirsta“, – laidoje kalbėjo ji.

Irma sako, kad tuomet jos galvoje sukosi daugybė minčių, juodžiausias ji stūmė šalin, o su kalte ir sąžinės graužatimi, ji suprato, teks gyventi dar ilgai. Patekti į kalėjimą ji bijojo, nes ten lankėsi ne kartą ir matė, kuo žmones paverčia ši įstaiga. Taip tylos mėnesiai virto tylos metais. Dainininkė sako ilgai ieškojusi savęs, skaitė psichologines knygas, lankė įvairias asmeninio tobulėjimo paskaitas, daug bendravo su artimaisiais ir galvoje perdėliojo vertybes tam, kad viską galėtų pradėti iš naujo.

„Aš galvoju, kad praradau labai daug pažinčių, bet draugai, tie, kurie buvo tikri draugai – jie liko. Kai kurie bičiuliai iš tolimos vaikystės, paauglystės sugrįžo“, – džiaugiasi ji.

Vedėjas laidoje Irmos paprašė įsivaizduoti, kad dabar prieš ją stovi jai brangūs žmonės ir tie, kurie neišgirdo atviro ir nuoširdaus atsiprašymo. „Ką tu jiems visiems pasakytum, žiūrėdama į akis?“ – teiravosi E. Žičkus.

„Dieve... Tai žiauru. Aš labai norėčiau visų atsiprašyti. Labai, labai. Labai noriu visų atsiprašyti, ką padariau ir ko pridariau. Už tai, ką sau prisidariau, ką jums padariau – labai atsiprašau“, – ašaromis apsipylė Irma.

Sulaukti atleidimo reikia laiko, o tą Irma žino. Prieš kelerius metus ji surengė turą po Lietuvą ir daro viską, kad susigrąžintų savo gerbėjus, nes be muzikos ji gyventi negali.

„Aš tiesiog pati su savimi negalėjau būti. Man reikėjo pripažinti, prisiimti atsakomybę už tai, kas atsitiko. Norėjau susitikti su ta tikra, gera, nuoširdžia Irma. Supratau, kad kiek bebūtų tų mano šlovės ir sėkmės akimirkų, man nedavė tiek, kiek ta viena klaida. Tas periodas, tas etapas. Tai buvo gera pamoka“, – tikina ji.

Dabar Irma sako pasiilgstanti scenos, o apie ketvirtąją santuoka tikrai negalvojanti.

„Šiandien esu geriausia savo pačios versija“, – nebijo drąsiai prisipažinti Irma, kuri jau kelerius metus intensyviai sportuoja, sveikai maitinasi, visiškai atsisakė alkoholio ir su žmonėmis stengiasi būti tiek atvira, kiek tik gali.

DELFI primena, kad 2012-aisiais metais juodas šešėlis pradėjo kristi ant popscenos karalienės vadinamos I. Jurgelevičiūtės. Moteris buvo įtariama vagystėmis iš TV projekto, kuriame pati tuo metu dalyvavo, dalyvių rankinių. Ji pasisavino ne tik grynųjų pinigų, bet ir prabangių daiktų.

Vilniaus apylinkės teismas Irmą pripažino kalta ir skyrė 11 050 litų baudą. Tiesa, dar bylos svarstymo metu I. Jurgelevičiūtė dvi paras praleido už grotų, tad sumokėti teko kiek mažiau – 10 530 litų.

Prie baudžiamosios bylos buvo pridėti trys įrašai – dviejuose jų užfiksuotas moterų persirengimo kambarys, o kitame įraše matyti, kaip šokių projekto dalyvių išvaizda rūpinasi grožio specialistai. Čia jie taip pat laukdavo savo pasirodymų eilės. Lietuvos televizijos studijoje moterų persirengimo kambarys buvo įrengtas bendroje studijos patalpoje – čia buvo pastatyta baltos spalvos medžiaginė širma, todėl esant persirengimo patalpos viduje aiškiai matosi į ją ateinančio žmogaus šešėlis.

Būtent dėl to I. Jurgelevičiūtei pavykdavo likti nesučiuptai kitų šokėjų – pamačiusi ateinantį žmogų ji greitai atsitraukdavo nuo krepšių, kuriuose ieškojo vertingų daiktų.

Po šių įvykių Irma dingo iš viešumos. Iki šiol moteris dažniau koncertuoja emigrantams Didžiojoje Britanijoje ar Airijoje nei Lietuvoje. Negana to, dėl susiklosčiusių aplinkybių moteris uždarė ir savo žaislų parduotuvę Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (835)