Apie naujų namų džiaugsmus ir rūpesčius S. Nainė plačiau papasakos jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

Filmavimo metu S. Nainė atskleidė, kokį įprotį paveldėjo iš savo senelio, ką vengia užsisakyti italų restorane bei koks vyro Jono ruoštas patiekalas jai yra pats gardžiausias.

Simona pasakojo, jog maisto gamyba tikrai nėra didžiausia jos aistra ar širdžiai mieliausias procesas, rašoma pranešime spaudai.

„Ko gero, jei maisto gaminimas būtų mano aistra, galėčiau paruošti visokių įdomių patiekalų. O aš esu tokia, liaudiškai tariant, „kaimietukė“ – galiu pagaminti ir kažką įmantriau, bet dažniau mes valgome paprastą maistą“, – pasakojo žinoma moteris.

Ir vis dėlto savo virtuvėje Simona laikosi vienos taisyklės, kurią prisipažino perėmusi iš savo senelio.

„Kad ir ką valgyčiau, visada turiu gražiai paserviruoti stalą – padėti servetėles ir panašiai, o geriant arbatą, ją gerti tik iš gražių puodelių. Žinoma, jei tam yra laiko. Tad stalo serviravimas man yra didesnis malonumas nei pats maisto gaminimas“, – pasakojo ji.

Laidoje S. Nainė prisimins įsimintiniausią kelionę bei atskleis, kokia pasaulio virtuvė yra jos mylimiausia.

„Man labai patinka Meksikos virtuvė. Teko ir pačiai ten lankytis – labai norėčiau sugrįžti. Man patinka aštrus maistas, o kartais toks aštrus, kad net užgožia kitus skonius. Tačiau stengiuosi tuo aštrumu nepiktnaudžiauti“, – sako pašnekovė.

O štai ragaudama itališkus patiekalus, kuriems daugelis negali atsispirti, drabužių prekės ženklo kūrėja pripažino vieno patiekalo visuomet vengianti net ir pačioje Italijoje.

„Paskutinis patiekalas, kurį užsisakyčiau būdama Italijoje, yra... makaronai. Man tai paskutinis patiekalas iš viso meniu“, – juokiasi Simona ir priduria, jog priešingai nei ji, jos vyras Jonas šį patiekalą tiesiog dievina.

Kaip pasakoja S. Nainė, jų šeimoje Jonas kulinariniais sugebėjimais nustebina kur kas dažniau – o ir jo sukurti patiekalai neretai būna išties puikūs.

„Mano vyras labai gerai gamina. Jis – labai kietas sriubų virime. Niekas taip skaniai neišverda burokėlių sriubos kaip Jonas. Jam labai gerai išeina – gal įdeda labai daug meilės bei pastangų... Ten tikrai yra kažkoks specialus prieskonis, nes jo virtos sriubos yra nerealios“, – komplimentų mylimajam negaili Simona.

O štai kai į Nainių namus ateina būrys draugų, jie vakarieniauti renkasi prie specialiai tokiems susibūrimams skirto ilgo valgomojo stalo. Tokiais atvejais puikiai jai pavykstančius patiekalus gaminti ryžtasi ir žavioji Simona.

„Dažniausiai manęs draugai užsiprašo cepelinų arba bulvių plokštainio. Neturiu tarkavimo mašinos, todėl esu kažkada tarkavusi ir su ranka, o visai neseniai atradau, kad su paprastu maisto trintuvu bulvės susimala labai gerai ir pavyksta puiki vadinamoji „tarkė“, iš kurios išeina minkštas ir skystas kugelis“, – dalinasi savo atradimais pašnekovė.

Vis dėlto, kai paskutinį kartą gamino kitą lietuvių pamėgtą patiekalą iš bulvių – cepelinus – rezultatas nepavyko toks, kokio tikėtasi. Ir nors maistas neatitiko lūkesčių, visiems draugams tai sukėlė daugybę kitų gerų emocijų, o svarbiausia, juoko.

„Labai stipriai nusunkiau „tarkį“ ir neįdėjau krakmolo, tad cepelinai gavosi ne tokios formos, kokios aš tikėjausi. Tačiau, visi labai smagiai pasijuokėme. Nesigavo, tai nesigavo“, – pozityviai kalba moteris.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją