Į laidą atvykusi garsi moteris rekomendavo kiekvienam žmogui gyvenimą gyventi visą laiką. Nuo pat sąmoningo momento, kai reikia pasirūpinti savimi, iki svajonių, norų, kurių nereikia paleisti.

„Reikia žengti į suaugusiojo pasaulį ir kiekvienu žingsniu sąmoningai bandyti klausyti savęs“, – sakė V. Montvydienė.

Laidos vedėjai E. Varnauskaitei pasiteiravus, ar dėl to, kad visada buvo savarankiška moteris, pokyčiai jai nepadarė įtakos, moteris pabrėžė, kad už savo pasirinkimus atsakomybę visą laiką prisiima pati.

„Nebandau remtis kitais žmonėmis. Tuomet tas pozityvumas gimsta iš to, kad nebeturi ko kaltinti dėl to, kuo esi. Dėl to gyvenimas nei prasideda, nei baigiasi, nes tame taške, kur bebūtum, tai bus tavo pasirinkimas“, – svarstė ji.

Ji taip pat pridėjo, kad visada galime kaltinti blogą orą, o gal ir išrinktus politikus. Tačiau, kaip ji pati mano, kaltindami kitus kenkiame tik patys sau.

„Tas negatyvumas, destruktyvumas labiau kenkia sau. Nematau prasmės to daryti. Bet jeigu norisi truputį pakaltinti, galima pasibarti vairuojant, nes niekas negirdi. Atrodys, kad su kažkuo kalbu telefonu, turiu daug emocijų, bet iš tikrųjų būsiu pikta ant visų vairuotojų“, – šyptelėjusi laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ sakė V. Montvydienė.

Veronika Montvydienė

Laidos vedėjai pastebėjus tendenciją, kad į skyrybas žiūrintys žmonės tai laiko pabaiga, V. Montvydienė su tuo nesutinka.

„Niekada nėra pabaiga, jei tu pats jos sau nepasidarai. Visą laiką man irgi tos baimės buvo, tai neišvengiama, kaip ir pas visus žmones. Bet gyvenimas yra toks dalykas ir su amžiumi mes tai suprantame. Man atrodė taip, kad 16-os pabaiga, kur dabar tik duokit man ir aš tiesiog jais džiaugsiuosi. Smulkmenos atrodė kaip pasaulio pabaiga.

Kaip mano Adelei kažkokios penkios minutės vėlavimo, konfliktas su drauge yra kaip pasaulio pabaiga, gyvenimas baigtas ir nėra prasmės, bet taip nėra. Tu tą supranti su amžiumi“, – tikino V. Montvydienė.

Ji taip pat suprato, kad kuo toliau, tuo labiau smagu ir įdomu gilintis į save.

„Man pasidarė aktualus pasakymas, kad gyvenimas yra vienas ir jį reikia gyventi pilna koja, stengtis kuo mažiau turėti tų baimių, kuo labiau mėgautis šia diena, nes tas poryt nelabai išsipildo ir tiesiog daugiau džiaugtis.

Nesakau, kad reikia būti neatsakingu gyvenime, neturėti savo vertybių, principų, bet remtis tuo, ką pagalvos kiti, mano manymu, nėra teisinga. Labai išsibarstysi, nusivilsi, nes tikrai atsiras žmonių, kuriems nepatiks, ką tu darai, pamesi savo gyvenimo kelią ir išnyksi minioje“, – kalbėjo garsi nuomonės formuotoja.

Daugiau V. Montvydienės minčių – laidos įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)