Eurovizija tiesiogiai“ ir visos karščiausios naujienos vienoje vietoje – ČIA.

Praėjusiai metais Švedijai su daina „Tattoo“ atstovavusi atlikėja ir vėl žengė didžiuoju dainų konkurso „podiumu“, kuriame surengė ne ką prastesnį pasirodymą.

Nepaprasta choerografija žavinti Loreen šįkart įsipainiojo į kutus primenančias dekoracijas. Supdamasi ir kitaip demonstruodama neįtikėtinus pasirodymas jį įrodė, kad gali iš bet ko padaryti nepaprastą šou.

Nenuostabu ir tai, kad pasirodžius arenoje pasigirdo šūksniai – gerbėjai didžiavosi ir plojo savo dievaitei.

Loreen

Akimirkos iš finalo:

Delfi primena, kad Švedijos mieste Malmėje vyko 68-asis „Eurovizijos“ konkursas, kurį laimėjo Šveicarijos atstovas Nemo. Dėl nugalėtojo vardo į sceną lipo nebe 26 šalių atstovai, o 25. Šie pokyčiai įvyko po to, kai iš dainų konkurso dėl kilusio incidento buvo pašalintas Nyderlandų atstovas.

„Olandų atlikėjas Joostas Kleinas nedalyvavo šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiajame finale.

Švedijos policija ištyrė vienos prodiuserių komandos narės skundą dėl incidento po jo pasirodymo ketvirtadienio vakarą vykusiame pusfinalyje. Kol vyksta teisinis procesas, jam nederėtų toliau dalyvauti konkurse.

Norėtume patikslinti, kad, priešingai nei teigiama kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose ir spėliojimuose socialiniuose tinkluose, šis incidentas nebuvo susijęs su jokiu kitu atlikėju ar delegacijos nariu.

Mes laikomės politikos dėl nederamo elgesio mūsų renginyje ir esame įsipareigoję užtikrinti saugią ir patikimą darbo aplinką visiems konkurso darbuotojams. Atsižvelgiant į tai, Joosto Kleino elgesys su komandos nariu laikomas pažeidžiančiu konkurso taisykles.

68-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiajame finale dabar dalyvaus 25 dainos“, – skelbiama organizatorių pranešime.

Finale susitiko šios šalys: Švedija, Ukraina, Vokietija, Liuksemburgas, Izraelis, Lietuva su Silvester Belt, Ispanija, Estija, Airija, Latvija, Graikija, Jungtinė Karalystė, Norvegija, Italija, Serbija, Suomija, Portugalija, Armėnija, Kipras, Šveicarija, Slovėnija, Kroatija, Gruzija, Prancūzija ir Austrija.

Silvester Belt pasirodymas finale:

Didžiajame „Eurovizijos“ finale be 20 žiūrovų pusfinalių metu išrinktų šalių stojo ir šešios šalys, kurios į finalą pateko be balsavimo.

Kaip ir pusfinalius, finalą vedė kultinė „Eurovizijos“ veteranė Petra Mede ir Holivudo žvaigždė Malin Åkerman.

Šių metų konkurso naujovė – į pusfinalius įtraukti ir automatiškai finale pasirodančių šalių pasirodymai: konkurso šeimininkė Švedija ir didžiausiomis sumomis konkurso rengimą remiančios Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Ispanija ir Italija.

Nors jų pasirodymai buvo įtraukti tarp pusfinalininkių, už jas balsuoti nebuvo galima.

Žiūrovai savo balsą galėjo atiduoti trumpąja SMS žinute, internetu arba specialioje „Eurovizijos“ balsavimo programėlėje.