Brolis ir sesuo stipriai apsikabino ir keletą minučių mėgavosi artumu. S. Belt sutiko atsakyti į žurnalistų klausimus, pasidžiaugė pusfinalyje užimta 4 vieta. Taip pat atlikėjas pasidalijo ateities planais ir prakalbo, ką mano apie Šveicarijos atstovo Nemo pergalę.

Kokios nuotaikos tvyrojo žaliajame kambaryje?

Labai keistos. Šiemet „Eurovizija“ labai keista. Daug keistų emocijų. Sudėtinga buvo dainuoti po šalies, nuo kurios visi ūžė. Bandžiau susirinkti save. Buvo sunku, bet padariau viską, ką galėjau toje situacijoje. Esame laimingi. Džiugu, kad buvome žiūrovų balsavimo lentelės dešimtuke, o pusfinalyje užėmėme ketvirtą vietą. Rezultatai yra nuostabūs. Labai didžiuojuosi savo komanda. Aplink mane – geriausi žmonės.

Kaip dabar apibūdintum savo būseną?

Esu laukime, eisime švęsti.

Ar spėjai savo emocijomis pasidalinti su šeimos nariais?

Kaip tik baigęs su jumis kalbėti apsikabinsiu su sese.

Taip laukta eurovizinė kelionė baigėsi. Ar jau pradėjai planuoti ateitį?

Reikės daug laiko šitą eurovizinę kelionę suvirškinti. Labai baisu sugrįžti į nežinią, kuomet nebeturi sustyguoto tvarkaraščio, kuomet tavęs neaprengia stilistas ir nežinai, ką veiksi rytoj. Turime daug planų. Šiemet, manau, kad užkariausime Lietuvą. Bandysime išleisti kuo daugiau gerų dainų. Iškart sėsime dirbti prie albumo. Aš pasiekiau Lietuvos žmonių širdis ir esu dėl to labai laimingas.

Gal jau teko pasveikinti laimėtoją?

Dar neteko, bet labai džiaugiuosi už nugalėtojus. Esu laimingas, kad įvyko istorinis įvykis ir pirmas „non binary“ žmogus laimėjo „Euroviziją“.

Silvester Belt gegužės 11-ąją į sceną žengė 6-asis. Jis pasirodė iš karto po Izraelio atstovės.

Garsieji „Luktelk“ dainos žodžiai užbūrė į areną susirinkusius žiūrovus – jie negailėjo lietuviui gausių aplodismentų ir palaikančių šūksnių. Įspūdingą pasirodymo atmosferą padėjo sukurti ne tik šokėjai, pasirodę šalia atlikėjo, bet ir įspūdingi scenos vaizdo efektai. Dianų konkurso pabaigoje paaiškėjo, kad Silvester Belt šiemet užėmė 14-tą vietą.

Delfi primena, kad šeštadienio rytą iš Malmėje esančio viešbučio žiniasklaidos atstovai palydėjo S. Belt į konkurso finalą. Prieš kartu su delegacijos atstovais lipdamas į autobusą, atlikėjas sutiko atsakyti į kelis klausimus. Paklaustas, kokia buvo pirma mintis pabudus ryte, jis teigė negalinti patikėti, kad pagaliau atėjo lemtingoji diena.

„Tiek laiko laukėme, tiek laiko ruošėmės ir stresavome, ech, labai greitai atėjo viskas“, – šypsojosi atlikėjas. Jis teigė, kad vakar repeticijose jam puikiai sekėsi, viskas praėjo labai sklandžiai. „Visi atsistojome ten, kur turėjome atsistoti. Tikiuosi, kad šiandien energijos bus dar daugiausiai. Kol kas esu puikios nuotaikos. Vakar buvau šiek tiek pridusęs. Užkulisiuose buvo labai daug keistos energijos. O šiandien, tikiuosi, jau viskas bus prasisklaidę. Ir visi ramūs džiaugsmingi galėsime džiaugtis švente“, – sakė Silvester Belt.

Finale Lietuvai atstovaujantis atlikėjas pasirodė šaštasis, paklaustas, kaip vertina šią vietą jis teigė, kad svarbiausia yra daina ir pasirodymas. „Visi mus giria ir visiems mūsų daina patinka. Tai, manau, eilės tvarka, kuria pasirodysime, nėra svarbi. Galbūt nebuvau labai laimingas, kad pasirodysime priekyje, bet, kadangi balsavimas prasidės nuo pradžių, kaip tik, galbūt, tai mums bus naudinga. Visi išnaudos savo balsus mums ir nebeliks kitiems. Manau, kad viskas bus puiku.“, – šypsojosi Silvester Belt.