Instagrame Nyderlandų delegacija išplatino pranešimą, kuriame rašoma apie J. Kleino diskvalifikavimą, dar kartą pabrėžiama, jog jis nebuvo reikalingas. Be to, tikimasi, kad bus apsvarstytos „Eurovizijos“ dainų konkurso vertybės, atsižvelgiama į atlikėjus ir jų kuriamą muziką.

„Pastarosiomis savaitėmis, po nuviliančio „Eurovizijos“ dainų konkurso, daug kas nutiko „AVROTROS“ užkulisiuose. Stengiamės pasidalinti viskuo, kas įmanoma, tačiau kartu prašome suprasti, kad dar ne viskas gali būti paviešinta.

Švedijos prokuratūroje vis dar vyksta tyrimas dėl incidento po Joosto Kleino pasirodymo antrajame pusfinalyje. Deja, šio įvykio detalių, aplinkybių ir sprendimo kol kas aptarti negalime, nes tai gali turėti įtakos tyrimui.

Remdamiesi informacija, gauta tuo metu ir turima dabar, vis dar manome, kad diskvalifikacija buvo nereikalinga ir neproporcinga.

Kaip ir kitos dalyvaujančios šalys, „AVROTROS“ gavo prašymą dalyvauti EBU tyrime. Su būtinomis išlygomis nusprendėme bendradarbiauti. Tačiau „AVROTROS“ mano, kad reikalingas platesnis, nuodugnus ir tikrai nepriklausomas tyrimas, būtina spręsti struktūrines problemas.

„Eurovizijos“ dainų konkursas buvo pradėtas rengti siekiant sujungti šalis ir tautas per muziką, skatinti abipusę brolybę. Tai ir turėtų būti atskaitos taškas. „AVROTROS“ tikisi, kad bus atliekami struktūrinės korekcijos, vėl sutelkiamas dėmesys į atlikėjus ir jų muzikinę žinią. Tuomet svarstysime apie galimybę dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse“, – rašoma Nyderlandų delegacijos išplatintame pranešime.

„Delfi“ primena, kad vienas iš favoritų laikytas Nyderlandų atstovas Joostas Kleinas nepasirodė vienoje iš Malmėje vykusių „Eurovizijos“ repeticijų. Kiek vėliau EBU pateikė viešą pareiškimą dėl tolimesnio šalies dalyvavimo dainų konkurse.

„Olandų atlikėjas Joostas Kleinas nedalyvaus šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiajame finale.

Švedijos policija ištyrė vienos prodiuserių komandos narės skundą dėl incidento po jo pasirodymo ketvirtadienio vakarą vykusiame pusfinalyje. Kol vyksta teisinis procesas, jam nederėtų toliau dalyvauti konkurse.

Norėtume patikslinti, kad, priešingai nei teigiama kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose ir spėliojimuose socialiniuose tinkluose, šis incidentas nebuvo susijęs su jokiu kitu atlikėju ar delegacijos nariu.

Mes laikomės politikos dėl nederamo elgesio mūsų renginyje ir esame įsipareigoję užtikrinti saugią ir patikimą darbo aplinką visiems konkurso darbuotojams. Atsižvelgiant į tai, Joosto Kleino elgesys su komandos nariu laikomas pažeidžiančiu konkurso taisykles.

68-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiajame finale dabar dalyvaus 25 dainos“, – anksčiau buvo skelbiama organizatorių pranešime.