Laidoje B. Lastauskas sakė, kad šių metų „Eurovizija“ jam patinka.

„Manau, ši „Eurovizija“ yra kokybiška – man patinka, kad švedai yra favoritai, o suomiai šalia. Suomiai kaip įprasta atstovauja alternatyviąją muziką, švedai yra klasikinės muzikos aukščiausiame lygyje. Panašu, šios dvi šalys pretenduoja į pirmą vietą – žavu, kad išsiskiria stiliai, gali palaikyti, ką labiau mėgsti“, – kalbėjo Benas.

Pasak pašnekovo, lietuvių atstovas „Eurovizijoje“ labiausiai trūksta vieno – nuoširdaus atsipalaidavimo.

„Man atrodo, kad lietuviams čia yra vienas esminių dalykų, kaip mes galime gerai pasirodyti – būtent tas cirkas. Tik gal tas žodis skamba taip, lyg tai būtų kažkas neigiama. Bet išskirtinumas yra raktas. Tas cirkas yra atsipalaidavimas, kurio reikia ne atlikėjam, o kūrėjam. Mes laisvėjam, bet mums reikia nebenaudoti tų eurovizinių sąvokų ir eiti drąsiai“, – tikino B. Lastauskas.

Benas Delfi TV laidoje tikino žinantis formulę, kuri padėtų laimėti „Euroviziją“.

„Jaunas vaikinukas, jaučiasi, kad labai sudėtinga. Ta pati lenkaitė – irgi nelabai, daina žinoma, bet... Jei mes skaičiuotume, kad mums tinka 6-7 vieta, tada visą laiką apsimoka siųsti tokią merginą, – šypsojosi socialinių tinklų žvaigždė. – Aš turiu formulę, kaip laimėti „Euroviziją“ ir ja tikiu. Reikia dainos apie maistą – išvardinti visų šalių virtuves vienoj dainoj. Maistas vienija, visi mylim valgyti. Gali suvienyti žmones, dainuodamas apie lietuviškus cepelinus, itališkas picas. Jeigu dar būtų šou su šokiu ir maisto motyvais.“

Kaip tikino Benas, mūsų šalies bruožas – susikaustymas ir nemokėjimas atsipalaiduoti.

„Lietuviai šitą problemą turi ne tik muzikoje, bet ir tame pačiam sporte. Mes ant scenos susikaustę, bijome, ieškome vadovėlinių taisyklių, dalykus darome per skausmą. To ir labiausiai norėtųsi išvengti – kad nebūtų to skausmo. Kai būna Lietuvos eilė, aš jaučiuosi taip, tarsi aš ant scenos lipčiau“, – sakė pašnekovas.

Pasak „EUROVIZIJA. Gal pagaliau?“ svečio, net ir profesionalai į muzikos konkursą turėtų žiūrėti labiau iš emocinės pusės.

„Aš į konkursą žiūriu iš išorės, žiūriu kaip vartotojas. Jei norėčiau žiūrėti kitaip, man reikėtų ir susikaupti, ir visai kito žinių bagažo. Turi labai nusidainuoti, kad pastebėčiau. Manau, kartais gerai į konkursą pažiūrėti iš emocinės pusės. Galiu pasakyti pavyzdį iš komedijos pusės – yra komikai, kurie stebi komediją ir jie mato tų pokštų struktūrą. Kai pats rašai komediją, pradedi rašyti ir galvoji apie struktūrą – niekas nebesigauna. Kai atsipalaiduoji ir kuri – visiškai kitaip“, – tikino B. Lastauskas.

Kūrybininkas teigė, kad paslydimas ant raudonojo ar turkio spalvos kilimo gal ir atkreipia dėmesį, tačiau jis nemanantis, kad iš to yra kažkokia nauda.

„Manau, šiais laikais tai veikia, čia yra socialinių tinklų dalykas. Pridetinės vertės tai tikriausiai nesukurtų jokios, bet dėmesį atkreiptų, – šypsojosi Benas. – Manau, geras performansas būtų ateiti ir pratylėti tris minutes. Irgi būtų atkreipimas dėmesio.“

Laidą „EUROVIZIJA. Gal pagaliau?“ galite žiūrėti vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją