Koncerto pradžia Jūros šventėje šeštadienį buvo numatyta 20.30 val. Pirmieji ant scenos žengė grupė „The Roop“, kuri gerbėjams dovanojo savo garsiausias dainas. Nuskambėjus keliems kūriniams, prie grupės narių prisijungė ir šokėjai Miglė Praniauskaitė bei Marijanas Staniulėnas.

„The Roop“ koncerto akimirkos – galerijoje:

22 val. įspūdinga choreografija ir išskirtinėmis dainomis toliau šventės lankytojus džiugino viena autentiškiausių atlikėjų Lietuvos pop muzikos scenoje – Evgenya Redko, po jos į sceną lipo „G&G Sindikatas“.

Evgenyos Redko koncerto akimirkos – galerijoje:

„Šių metų Jūros šventė kviečia prisiminti ir atsigręžti į 90 metų siekiančią istoriją ir žada ne vieną įspūdingą renginį tris dienas truksiančiame gimtadienio šurmulyje. Klaipėda Jūros šventės metu tampa didžiausiu, labiausiai matomu ir svarbiausiu Lietuvos miestu. Daugybės koncertų, sporto renginių ir kitų įvykių įkvėptas miestas oš taip, kaip ošia jūra. Per visas Jūros šventės dienas čia apsilankys šimtai tūkstančių žmonių. Švęskime šią jubiliejinę šventę ir pajuskime jos magiją“, – anksčiau sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Pasak Jūros šventės projektų vadovės Živilės Putnienės, preliminariais duomenimis per savaitgalį į Klaipėdą atvyko apie 500 tūkst. žmonių.

„Vertinant viešbučių užimtumus, atvykstančių automobilių srautus, prekybininkų kiekius, mugių paklausumą, skaičiuojame, kad per savaitgalį į Jūros šventę atvyks apie pusė milijono žmonių. Tai yra faktais pagrįstas, nors ir preliminarus, skaičiavimas“, – Delfi anksčiau teigė Ž. Putnienė.

Pasak organizatorių, daugybę žmonių iš visos Lietuvos į Klaipėdą pritraukianti Jūros šventė daugeliui yra vasaros tradicija, todėl žmonės šią šventę žino ir į ją specialiai atvažiuoja.

Jūros šventės pirmos dienos koncerto akimirkos – galerijoje: