Liepos 14-osios Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūrusiame „Mabre Residence Hotel“ susirinkusius svečius pasveikino Prancūzijos-Lietuvos prekybos rūmų prezidentas Anthony Poullain, rašoma pranešime spaudai.

„Suburdami verslo bendruomenės narius, valstybės pareigūnus ir kultūros ambasadorius, mes puoselėjame bendradarbiavimo ir tarpusavio supratimo aplinką. Kartu švęsdami Bastilijos paėmimo dieną galime sustiprinti savo įsipareigojimą ekonominei partnerystei, paskatinti naujas įmones, ieškoti galimybių augimui ir inovacijoms“, – renginio misija skatinti bendradarbiavimą dalijosi A. Poullain.

Į šventę atvykusius svečius ir patį renginį galite pamatyti čia:

Bastilijos paėmimo diena, Prancūzijoje vadinama „La Fête Nationale“, skirta 1789 m. liepos 14 d. įvykusiam Bastilijos kalėjimo šturmui paminėti. Šis istorinis įvykis tapo Prancūzijos revoliucijos – judėjimo, iš esmės pakeitusio šalies politinį kraštovaizdį ir įkvėpusio siekti demokratijos idealų visame pasaulyje, pradžia.

Pasak A. Poullain, Bastilijos griūtis šiandien visame pasaulyje švenčiama ne tik kaip nacionalinė šventė, bet ir kaip reikšmingas priminimas apie laisvės ir teisingumo vertybes, kurios tebėra aktualios ir šiandien.

Bastilijos dienos šventė

Atvykusius į renginį svečius nustebino pasitinkantis kojūkininkas, vėliau skambėjo Lietuvos ir Prancūzijos himnai, šventiškai nusiteikusią publiką nacionalinės šventės proga sveikino ir Prancūzijos vidaus saugumo atašė Baltijos šalims pulkininkas Cyril Cuvillier.

„Šiandien visi kartu švenčiame mūsų bendras laisvės, lygybės ir brolybės vertybes. Šis Bastilijos dienos renginys – puiki proga susitikti ir įvertinti mūsų verslo bendruomenės dinamiškumą bei jos indėlį stiprinant mūsų šalių tarpusavio ryšius“, – sakė pulkininkas C. Cuvillier.

Primename, kad Bastilijos diena – svarbiausia Prancūzijos nacionalinė šventė, simbolizuojanti laisvės, vienybės ir demokratijos vertybes, kurios yra svarbios ir Lietuvai.

Šia proga organizatoriai nori pabrėžti tvirtus ir vis stiprėjančius Lietuvos ir Prancūzijos ryšius įvairiose srityse – nuo kultūros ir švietimo iki verslo ir inovacijų.

Tad renginyje dalyvauja ir Prancūzijos demokratijos pergalę minėjo žinomi Lietuvos verslininkai, visuomenės atstovai, aukščiausi šalies vadovai.