Edo Sheerano koncertus Kaune pradėjo lietuvių grupė „The Roop“, žiūrovams pademonstravusi staigmeną – du jokiose muzikos klausymosi platformose dar negirdėtus kūrinius.

Išvydę lietuvių grupę gerbėjai tiesiog pašėlo. Pradėjo šokti, šaukti ir kitaip linksmintis Kauno stadione. Nors kai kurie čia atvyko tik dėl Edo Sheerano, tačiau garsieji „The Roop“ pajudino ir juos. Nemažiau emocijų sukėlė ir Calumo Scotto pasirodymas.

Ed Sheran koncertas Kaune

Tiesa, britų atlikėjas sukėlė ne vakarėlio, o romantikos atmosferą. Dėl to vakaras virto magišku.

Praėjus kuriam laikui scenoje pasirodė vakaro laukiamiausias svečias – žymusis britas Edas Sheeranas. Jį tūkstantinė minia pasitiko audringai, šaukdami jo vardą, dainas ir visais būdais rodydami, kad jo ilgai laukė.

Tarp šios minios tokiomis pačiomis emocijomis jį pasitiko atvykę žinomi veidai. Pirmosios dainos „Castle On The Hill“ klausėsi ir kartojo žodžius laidų vedėja Ugnė Siparė su vyru Mariumi, šokėjai Justinas Mejeris ir Eglė Straleckaitė bei legendinė dainininkė Irma Jurgelevičiūtė.

Ed Sheran koncertas Kaune

Pasaulinė mega žvaigždė į Baltijos šalis po 5-erių metų pertraukos grįžo su neabejotinai įspūdingiausiu savo šou. Tai įrodo publiką apšvietę įspūdingi fejerverkai ir netikėta staigmena – ant atlikėjo marškinėlių matomas užrašas „Kaunas“.

Pasisveikindamas su publika atlikėjas pasidžiaugė, kad jo laukia didžiausi šou mūsų šalyje.

„Niekada nesvajojau, kad grosiu stadionuose“, – kalbėjo Edas Sheeranas, prieš atlikdamas dainą „A Team“ ir pridūrė, kad ją kurdamas galvojo, kad tai bus hitas, bet iš tiesų penkis mėnesius kūrinys niekam nebuvo įdomus.

Kelias dainas atlikęs atlikėjas prisipažino, kad koncertai Lietuvoje galėjo ir neįvykti. Viskas dėl to, kad jam buvo dingęs balsas.

Ed Sheran koncertas Kaune

Prieš pat koncerto pabaigą su Edu Sheeranu pasirodė Calumas Scottas. Kartu jie atliko dainą „You Are The Reason“. Po jų klausytojai išvydo dar daugiau šou elementų – dainą „Galway Girl“ padėjusi atlikti smuikinininkė kūrinio pabaigoje padarė špagatą.

Žiūrovai sulaukė ypatingos apvalios scenos, suteikusios progą visiems fanams išvysti atlikėją „akis į akį“, virš kurios buvo įrengtas didžiulis 360 laipsnių ir 6 dvipusiai, gitaros plektro formos ekranai, transliuosiantys gyvą vaizdą. Įspūdį sustiprino ir pirotechnikos efektai.

„Matematikos turo“ idėja paprasta: parodyti tai, ką Edas Sheeranas sukūrė per pastaruosius 12-13 metų. Koncerte Kaune dainininko gerbėjai išgirdo visus geriausius jo sėkmingos muzikinės karjeros metu sukurtus hitus: „Shivers“, „The A Team“, „Castle on the Hill“, „Thinking Out Loud“, „Photograph“, „Perfect“, „Shape of You“, „Bad Habits“, „Sing“, „You Need Me“, „I Don’t Need You“, „Eyes Closed“, „Overpass Graffiti“, „Galway Girl“ ir kt.

Koncerto akimirkas galite išvysti čia:

Tie laimingieji, kurie jau turėjo progą apsilankyti ankstesniuose šio Edo Sheerano turo koncertuose, sako, jog trūksta žodžių apsakyti įspūdžius.

„Tai – šou, kuris ilgam išliks atmintyje. Nekeisčiau nieko, patirtis tiesiog nuostabi. Kalbant apie renginius, kurių tikrai nenorėčiau praleisti, Edo Sheerano koncertas – būtent toks.“

Pasak koncertų dalyvių, „Nežiūrint stadiono dydžio ir aukšto lygio techninių bei režisūrinių sprendimų gausos, vistiek juntama gana intymi atmosfera, nes Edas Sheeranas dainuoja stovėdamas ant minios viduryje įrengtos besisukančios scenos ir žvelgia į visus žiūrovus“, – sakė dainininko komandos nariai.

Būtent to ir siekė Edo Sheerano komanda: „Norėjome sukurti kažką tokio, ko dar nesame darę, maksimaliai unikalų ir ypatingą šou. Tai galingas šou technine prasme, bet tuo pat metu sukuriamas teatro pojūtis, o dėmesys detalėms prideda unikalumo“.