Neseniai paskelbtame festivalio teritorijos žemėlapyje į akis krenta maisto zona, kuriai šiemet suteiktas išskirtinis pavadinimas – „DELFI Virtuvė“. Toks pavadinimas neretam gali kelti klausimų – kas vyks šioje festivalio teritorijos dalyje ir kokio stiliaus virtuvės čia dirbs? Apie maisto zoną ir jos pavadinimą kalba vienas festivalio organizatorių Darius Kalinauskas:
„Šiais metais festivalyje veikianti maisto zona, kurioje įsikurs kelios dešimtys įvairias pasaulio virtuves ir skonius reprezentuojančių atstovų, yra pavadinta mūsų partnerio – naujienų portalo DELFI vardu. Toks šios zonos pavadinimas nėra atsitiktinis, kadangi „žurnalistikos virtuvė“ taipogi visuomet kunkuliuojanti, verdanti, čia apstu įvairių naujienų, spalvų ir net gi skonių, tad dvigubą prasmę turintis pavadinimas šiai zonai atrodė itin tinkamas. Be to, neturintys galimybės apsilankyti festivalyje gyvai, galės stebėti ir „žurnalistikos virtuvės“ rezultatus nuotoliu – gyvas transliacijas, reportažus ir foto galerijas iš festivalio, kurios bus publikuojamos naujienų portale“.
Festivalio „DELFI Virtuvė“ zonoje įsikurs, skirtingas pasaulio šalių virtuves pristatantys maisto gamintojai ir tiekėjai.
Japoniška virtuvė
Bene įspūdingiausią virtuvę į festivalį atveš tolimąją Japoniją reprezentuojantys maisto gamintojai, kurie festivalio dalyviams pasiūlys šviežių austrių, ikrų ir kitų, jūra kvepiančių, tad „Karklei” itin tinkančių, patiekalų. Jau anksčiau festivalyje dalyvavę ir gurmanišką menių pristatę prekiautojai supažindino festivalio dalyvius su japonišku austrių degustavimu – užliejant austrę šlakeliu balzamiko ir aštriu padažo miksu, papuošiant svogūnais, citrina ir jūros dumbliais.
Itališka virtuvė
Kaip jau anksčiau minėjo vienas festivalio organizatorių – norint pabūvoti didžiųjų Lietuvos muzikos žvaigždžių koncertuose, nereikės laukti keleto mėnesių ir įveikti didelių atstumų – užteks apsilankyti festivalyje, kur šių atlikėjų pasirodymus bus galima išvysti per vieną vakarą. Ši taisyklė galioja ir virtuvei – išbandę japonišku stiliumi degustuojamų austrių, renginio dalyviai galės persikelti tiesiai į Italiją: festivalyje įsikurs kepėjai, kurie serviruos tikrą, malkinėje krosnyje kepamą neapolietišką picą. Kaip sako patys šefai – svarbu ne tik skonis, tačiau ir pats pagamino procesas – pavyzdžiui, efektingas picos pado sukimas rankomis, kurį galės stebėti ir išalkę lankytojai.
Pietryčių Azijos virtuvė
Pastaruoju metu lietuvių itin pamėgtas kraštas – Pietryčių Azija – yra ne tik populiari kelionių kryptis, tačiau ne ką mažesnio dėmesio sulaukia ir šio regiono virtuvė, kurioje nestinga ryškių skonių, kvapų, potyrių. Azijos virtuvės kvapais bei skoniais vilios ir festivalio metu – čia bus galima skanauti „wok“ patiekalus – didelėje kaitroje gaminamas daržoves, žuvį, mėsą ir makaronus. Šios šalies virtuvės mėgėjai meniu sąraše galės ieškoti ir populiariųjų garuose virtų bandelių – „bao“ – bei mėgautis margaspalviais, maistingais vieno dubens patiekalais – „bowl“.
Lietuviška virtuvė
Egzotiškus skonius norintys išbandyti vėliau, visuomet galės pasukti prie tradicinių ir pažįstamų patiekalų – cepelinų su spirgučiais, troškintų balandėlių su bulvėmis – tą užtikrins festivalyje triūsiantys lietuviškosios virtuvės atstovai. Pavyzdžiui, pusryčiams bus siūlomi čia pat kepami lietiniai blynai su įvairiais priedais, o norintys sočiau pasistiprinti ir atgauti jėgas po trankių vakarėlių bus kviečiami prie kopūstienės dubens, kuris bus ruošiamas išskirtinai ryte.
Amerikietiška virtuvė
Žinoma, festivalyje bus galima įsigyti ir labiausiai „festivališko“ – greitojo maisto, kuris ikoniškai reprezentuoja Šiaurės Amerikos virtuvę. Burgeriai, dešrainiai ir bulvytės – gatvės maisto trio neabejotinai bus randamas festivalio teritorijoje ir „išgelbės“ bet kurį išalkusį.
Be šalis pristatančių, festivalyje įsikurs ir kitos – tematinės, skirtingus mitybos įpročius ir gyvenimo būdą reprezentuojančios virtuvės. Akylai savo mitybą stebintys, sportuojantys ir „iš ritmo“ nenorintys nuklysti, turės galimybę užkandžiauti becukriais batonėliais ir energizuojančiais, funkciniais gėrimais. Veganų ir vegetarų lauks jų mitybai draugiški pasiūlymai – įvairūs troškiniai, falafeliai, šviežiai spaustos sultys.
Tris dienas truksiančioje fiestoje – būrys ryškiausių vardų
Jau anksčiau paskelbta muzikinė programa „šviečia iš toli“, mat čia – pirmumo ryškumo žvaigždės, kurių vardus dažniausiai galima išvysti radijo stočių ar internetinių muzikos platformų klausomumo viršūnėse. Jau anksčiau paskelbtoje programoje netrūksta įvairovės: viename didžiausių vasaros renginių pasirodys tarptautinės mega žvaigždės – vokiečių didžėjus „Purple Disco Machine“ bei žymiojo hito „Rampampam“ atlikėja iš Rumunijos Minelli. Scenose žibės ir dar viena atlikėja iš Rumunijos – lietuviams puikiai pažįstama Inna.
Lietuviškąja muzikine scena dalinsis ikoniniai Lietuvos scenos veidai – Marijonas Mikutavičius ir Džordana Butkutė, elektronikos grupė „Solo Ansamblis“, elektroninės muzikos kompozitorius, prodiuseris ir didžėjus Ten Walls, reperis Mad Money, lyriškų dainų kūrėja GJan ir populiarioji Jessica Shy. Karklės scenoje skambės ir šiuolaikine klasika tapusi grupė BIX, siautulingų Balkanų „ambasadoriai“ – „Baltic Balkans“ bei atlikėja Ieva Narkutė. Šokių muzikos flangą stiprins Jonas Nainys – DJ Jovani, o lyriškąjį – atlikėjas Gabrielius Vagelis. Alternatyviosios muzikos scenoje skambės platus žanrų miksas – nuo repo iki sunkiojo roko, o elektroninės šokių muzikos gerbėjus džiugins paplūdimyje įsikūrusi didžėjų scena.
Džiugi žinia ta, kad festivalis, vyksiantis rugpjūčio 12-14 dienomis, sutaps ir su šventiniu Žolinių savaitgaliu, tad pajusti festivalio dvasią bus galima nuo pat penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto.