Festivalio scenoje – „Hiperbolės“ legendų sugrįžimas

Didžiajame šeštadienio vakaro koncerte scenoje ant marių kranto vienas kitą keitė ir geriausius savo hitus atliko visas būrys populiarių atlikėjų: Marijonas Mikutavičius, Inga Valinskienė, Kastytis Kerbedis, Ovidijus Vyšniauskas, Česlovas Gabalis, Stepas Januška, Virgis Stakėnas, Žilvinas Žvagulis ir Irena Starošaitė, Agnė ir Giedrius Arbačiauskai, Laura Remeikienė, Egidijus Sipavičius, grupės „Huge Soul“, „Pelenai“, „Vairas“, „Patruliai“, „Džentelmenai“. Visi dainininkai tradiciškai apdovanoti rūkytais Nidos unguriais.

Koncerto vedėjomis tapo Nidoje gimusi ir sveikintis su žiūrovais iš scenos daugelį metų svajojusi aktorė Justė Zinkevičiūtė ir festivalio simbolio, šviesaus atminimo Vytauto Kernagio dukra Eglė Kernagytė, vakaro metu pasidalinusi ne viena šmaikščia istorija apie scenos garsenybių užkulisių gyvenimą.

Didžiuoju deimantu jubiliejinio festivalio karūnoje tapo grupės „Hiperbolė“ sugrįžimas. Publika turėjo unikalią galimybę vėl dainuojant išgirsti „Hiperbolės“ legendas – Viktorą Praprą, Igorį Beriną ir Arvydą Šnarą.

Festivalis finišavo skambant pirmajam, O. Vyšniausko ir G. Zdebskio sukurtam „Nida’94“ himnui, dangų nušvietus spalvingam fejerverkų lietui.

Prieš didįjį vakaro koncertą – jautri ceremonija Nidos Šlovės take

Kiek anksčiau tą patį vakarą Nidos svečiai ir scenos žvaigždės rinkosi į Nidos Šlovės taką, kurį šiemet papildė keturios plokštės, kuriose – legendinės grupės „Hiperbolė“ penketuko pirštų, Kastyčio Kerbedžio, Ingos Valinskienės ir Gintaro Zdebskio delnų atspaudai.

Kaip anksčiau rašė „Delfi“, kovo mėnesį, pasklidus žiniai apie netikėtą žinomo dainų ir tekstų autoriaus, buvusio ilgamečio radijo stoties „Lietus“ vadovo G. Zdebskio mirtį, jo bičiulis, renginių ir laidų vedėjas Arūnas Valinskas užsiminė apie svarbius Gintaro atminimo įamžinimo planus. Planai realybe virto būtent festivalio „Nida“ metu – čia atidengtas G. Zdebskio atminimą žymintis jo plaštakos įspaudas.

„Apskritai, Nidos festivalyje ir Lietuvos muzikos padangėje jis paliko savo pėdsaką. Jis buvo pasiruošęs ir jau buvo pradėjęs rašyti dainą, šių metų jubiliejinio festivalio finalinę dainą. Buvo pradėjęs kurti ir muziką, ir tekstą – mes buvome su juo sutarę. Deja, taip neįvyko“, – sakė A. Valinskas.

Neseniai anapilin iškeliavusiam ilgamečiam radijo stoties „Lietus“ vadovui, daugelio puikiai žinomų hitų kūrėjui G. Zdebskiui taip pat buvo skirtas penktadienio koncertas. Jame žinomi Lietuvos atlikėjai sudainavo dainas, prie kurių savo talentu prisilietė G. Zdebskis.

„Pirmąjį vakarą, penktadienio vakarą, skambės geriausios mūsų svečių, mūsų atlikėjų, festivalio dalyvių dainos, bet kartu mes paprašėme, kad tie, kurie savo repertuare turi Gintaro Zdebskio sukurtų dainų, o jų yra tikrai labai daug – kad jie bent vieną jų įdėtų į pasirodymą. Visi maloniai sutiko ir, kadangi festivalis vyksta tokią įsimintiną dieną – Gedulo ir vilties dieną – mes tiesiog sakome, kad paminėsime ir tremtinius, ir išėjusius žmones, bet mūsų pagrindinis akcentas yra viltis. Tai yra vilties koncertas. Penktadienį baigsime jį Gintaro Zdebskio ir Gintauto Abariaus daina „Palaimink, Dieve, mus“, – dar prieš festivalio pradžią „Delfi“ sakė A. Valinskas.