Antrąją festivalio dieną į „Vilnius Ore“ sceną tvirtai žengė geriausia Lietuvos praėjusių metų alternatyviosios muzikos grupe pripažintas „Kamanių Šilelis“. Indie-folko stiliaus muziką kurianti grupė savo kūryboje sumaišo tradicinių liaudies instrumentų, elektroninės muzikos, gamtos ir net kasdienių namų apyvokos daiktų garsus, todėl jie puikiai derėjo su Botanikos sodo atmosfera.

Kamanių šilelio koncertas

Dar prieš prasidedant festivaliui, grupės „Kamanių šilelis“ nariai svečiavosi „Delfi“. Jie pasakojo, kad ši vasara jiems yra išties darbinga, tačiau, kalbėdama apie pasiruošimą koncertams, Kamilė Gudmonaitė tada patikino, kad jų grupės repeticijos daugiau vyksta iš pajautos, o ne nuo ryto iki vakaro, mat daug ką gyvenime esą lemia aplinkybės.

Kamilė taip pat prasitarė mananti, kad festivalio „Vilnius Ore“ lokacija – Vingio parke esantis VU Botanikos sodas – tarsi jų grupės pasirodymams skirta vieta.

„Mūsų muzika labai dažnai yra kylanti iš gamtos. Mes tokie patys kaip gėlės ar bitės“, – sakė ji.

Kamilė Gudmonaitė

Jau trylika metų egzistuojančios grupės narys Mantas Zemleckas kartu su „Delfi“ prisiminė ir grupės „Kamanių šilelis“ atsiradimo istoriją. Jis teigė, kad viskas prasidėjo nuo trijų asmenų, tad, simboliškai, šį vakarą festivalio „Vilnius Ore“ scenoje Mantui ir Kamilei kompaniją palaikė Lietuvoje gerai žinomas pianistas Giedrius Nakas.

Giedrius Nakas

Per ilgus grupės gyvavimo metus „Kamanių šilelis“ jau subūrė nemažą gerbėjų ratą. Tai buvo akivaizdu ir šio vakaro koncerte – žmonių buvo išties gausu. Vieni jų koncertu mėgavosi smagiai išsitiesę pievelėje, kiti – drauge dainuodami grupės dainas visai šalia pat scenos.

Kamanių šilelio koncertas

Dvi festivalio dienos jau praėjo, tačiau dar dvi liko, tad galimybė pasimėgauti gyva muzika gryname ore – dar vis pasiekiama. Liepos 18-ąją festivalio scenoje karaliaus indie ir alternatyviojo pop stilistika bei emocingumu kūryboje išsiskirianti grupė „Golden Parazyth“, o 19-ąją dieną „Vilnius Ore“ „uždarys“ sparčiai populiarėjantys „Los Secretos de Pablo“.

Šio vakaro ir „Kamanių šilelio“ pasirodymo akimirkos – išskirtinėje „Delfi“ galerijoje: