„Michelin“ žvaigžde apdovanotas restoranas festivalyje – unikali patirtis

Į „Michelin“ žvaigžde apdovanotą restoraną „Pas Mus“ Vilniuje rezervacijos dabar priimamos spalio mėnesiui, tačiau „Yaga Gathering“ dalyviai šio restorano degustacines vakarienes galės išbandyti jau kitą savaitgalį – liepos 11-15 dienomis.

„Neteko girdėti, kad kažkur pasaulyje „Michelin“ žvaigžde apdovanotas restoranas dalyvautų muzikos ir meno festivalyje“, – naujiena džiaugiasi festivalio organizatorius Antonas Shoomas.

Pasak „Pas Mus“ restorano šefės Vitos Bartninkaitės, degustacinės vakarienės meniu atspindės šių metų festivalio temą: „Kadangi „Yaga Gathering“ šiemet skatina nugalėti savo baimes, tai ir mūsų meniu bus drąsesnis. Tikrai jame bus skruzdžių“, – šypsosi Vita ir priduria, kad lėkštėse svečiai ras ir tam regionui būdingų sezoninių ingredientų (mėlynių, voveraičių ir pan.). O dekoracijas vakarienėms „Pas mus“ komanda rinks festivalio vietoje.

Dieninė veikla – tokia pat gausi kaip ir kita programa

Šiemet „Yaga Gathering“ plečia ribas ir dalyviams siūlo dar daugiau veiklų: nuo kvepalų dirbtuvių iki pirties ritualų, atpalaiduojančių masažų iki mados bei kitokių kūrybinių dirbtuvių.

„Kasmet ieškome, ką dar įdomaus galime pasiūlyti dalyviams. Jau seniai „Yaga Gathering“ peržengė muzikos festivalio ribas ir tampa didelės tarptautinės bendruomenės kasmetine susitikimų ir patyrimų vieta“, – sako A. Shoomas.

Dienomis „Yaga Gathering“ vyks paskaitos pačiomis įvairiausiomis temomis – nuo BDSM meno iki gamtos medicinos. Taip pat veiks sveikatingumo zona. Joje po intensyvios šokių nakties galima bus prasitempti raumenis ir nuraminti protą – vyks skirtingos jogos praktikos, gongų garsų terapija, galima bus išbandyti tantros pradmenis, ekstatinių šokių patirtis ir daugybę kitų veiklų.

Gausi meno ir muzikos programa

Viena iš „Yaga Gathering“ festivalio stiprybių – skirtingi saviraiškos formatai viename renginyje. Festivalio vizualiosios ir performanso programos dalies kuratorė Ieva Rižė kasmet pasistengia pristatyti įtraukiančius šiuolaikinio muzikos ir meno pasirodymus, interaktyvias ir vizualias instaliacijas.

Savo postinternetinio romantizmo persmelktą performansą šiemet surengs menininkė Jette Loona Hermanis. Taip pat pasirodys pastaruoju metu daug aplodismentų sulaukiantis trio „Edgy Palates“, nepakartojama performanso karalienė Miss Plastica, judesio deivė Valeria Femmove, Kamilė Pikelytė su ekologine žinute, visada turintys ką pasakyti ir patarti „iyeureka“. Elena Laurinavičiūtė pakvies paklausyti pačios kurtų keramikinių objektų garsų.

„Labai džiaugiamės, kad šiemet bendradarbiaujame su neseniai Lietuvą Venecijos teatro bienalėje atstovavusia modernaus muzikos teatro prodiuserine kompanija „Operomanija“. Atsirinkome du pasirodymus, kurie labiausiai tiko šių metų programai. Vienas jų, pavadinimu „Late Junctions“, įvyks Valkininkuose, Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje, kuri pasižymi retai sutinkama akustika“, – sako I. Rižė.

Į Valkininkus iš festivalio dalyvius veš užsakytas transportas arba galima bus pasinerti į nuotykį su Eriku Vojevodinu ir nueiti iki performanso bažnyčioje pėsčiomis. Taip pat galima atvykti ir automobiliais.

Tuo tarpu kiek anksčiau pristatytoje muzikinėje „Yaga Gathering“ programoje – jau daugiau nei 70 atlikėjų ir grupių. Vienas laukiamiausių duetų – japonai „WaqWaq Kingdom“: „Tai yra unikalaus skambesio grupė, kuri jungia, atrodo, labiausiai nesujungiamus muzikinius stilius“, – pastebi festivalio organizatorius Antonas. Iš viso festivalyje veikia 4 muzikos scenos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją