Pajuto kitokį ryšį

Jos narys Giedrius Širka sako, kad Lietuvoje esant pakankamai trumpai vasarai kiekvienas renginys po atviru dangumi yra labai laukiamas.

„Tikriausiai ne paslaptis, kad tie koncertai iš vasaros festivalių ir žmonėms palieka emocijas, nes tai yra dangus, paukščiai, tu gali atsigulti ant žolės ir žiūrėti į dangų, gali mėgautis augalais aplinkui, o ne tik muzika. Jeigu neįdomi daina, tu gali pažiūrėti, kaip paukščiai skrenda“, – filosofiškai mąstė atlikėjas.

G. Širka pripažįsta, kad jis pats linkęs prie gamtos pasaulio: domisi augalais ir apskritai botanika. Todėl koncertas Vilniaus universiteto Botanikos sode jam yra vienas laukiamiausių.

„Man garbė ten groti, nes tikrai ta erdvė dabar labai sutvarkyta. Tiesiog vienas malonumas, o gal trigubas, keturgubas malonumas“, – sakė jis.

Grupės „Golden Parazyth“ narys prisipažino visai neseniai supratęs, kad jam maloniausia groti mažose erdvėse, kur žmonės yra arti, ir rengti akustinius pasirodymus.

„Aš supratau, kad būdamas scenoje galiu ne tik dainuoti, bet ir kalbėti. Iš tiesų to ilgą laiką nedariau, nes turbūt buvo tam tikras muzikos iškėlimas į priekį. Bet per akustinius koncertus pajutau ryšį su žmonėmis kalbėdamas. Tai atrodė labai prasminga. Tada užsimezga toks betarpiškas ryšys“, – kalbėjo G. Širka.

Pasirodys jau kitą savaitę

Grupė „Golden Parazyth“ muzikos festivalyje koncertuos jau kitą savaitę – liepos 18 dieną. Pasak G. Širkos, jis pasitikintis organizatoriais, kurie turi festivalio viziją, tačiau neslepia, kad yra galvojama apie tam tikras detales.

„Kai yra vasara ir šviesus metas iki 23 valandos vakaro, tai ganėtinai sunku kažką „išgauti“ su šviesomis. Tai šiuo atveju tikrai nesiruošiu kažko ypatingo daryti su scenografija, bet ruošiamės pateikti tokį muzikinį turinį, kad jis patiktų žmonėms ir mums patiems“, – sakė atlikėjas.

G. Širka sako, kad jo visiškai negąsdina lietuviškos vasaros išdaigos kaip, pavyzdžiui, lietus. Jis pajuokavo, kad per festivalį „Vilnius Ore“ būsiąs po stogu, bet pasidalino ir kitomis savo patirtimis, kai grupės gerbėjai prieš kelis metus per koncertą šėlo esant liūčiai ir pakankamai vėsiam orui.

Palygino publiką

Giedrius paklaustas apie Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų publiką žodžių į vatą nevyniojo.

„Vilnius yra kaip kempinė, persisotinusi riebalų, kuri būna prie kriauklės ir jau ją nori išmesti kažkas. Tai nereiškia, kad Vilnių nori išmesti kažkas, bet jis tiesiog yra pritvinkęs renginių. Todėl čia stengiesi paruošti kažką ypatingo. Jeigu tu išvažiuoji į mažesnį miestą, tai ten visą laiką yra žmonės, kurie labiau ištroškę renginių. Tu taip pat ruošiesi visa širdimi, bet Vilniuje, atrodo, visada labiau jaudinies, kaip čia bus“, – atviravo atlikėjas.

Taigi jau visai netrukus grupę „Golden Parazyth“ galės išgirsti festivalyje „Vilnius Ore“. „Delfi“ džiaugiasi bendradarbiavimu su festivaliu, todėl siūlo neįtikėtiną dovaną. Nusipirkę bilietą į bet kurį „Vilnius Ore“ koncertą, išsisaugokite unikalų jo ID – tai bus jūsų „Delfi Plius“ trijų mėnesių nemokamos prenumeratos kodas, kuriuo galėsite pasinaudoti iki spalio 20 d. imtinai. Užsiregistravę „Delfi“ arba prisijungę prie jau turimos paskyros, kodą suvesti turėsite paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją