Tai lyg J.S.Bacho ir A. Vivaldžio apsilankymas šokių muzikos klube, kuriame skamba eksperimentiniai techno ir džiazo improvizacijų „mashup’ai“… O šiems gyvai akompanavo meistriškas, tiesiog nežemiškas styginių instrumentų orkestras.

Francesco Tristano Schlimé – vienas iš nedaugelio pianistų, kompozitorių bei didžėjų, galinčių laisvai laviruoti tarp Bacho, Buxtehude, Frescobaldi, Vivaldi ir techno. Arba tarp Berio, Cage’o, Stravinskio kūrybos, džiazo bei eksperimentinės elektronikos.

Jo rečitaliai pasirodymai rengiami prestižinėse koncertų salėse: Paryžiaus filharmonijos „Cité de la Musique“, „Royal Festival Hall“, „Funkhaus Berlin“, „Sala São Paulo“, „Teatro Municipal“ Rio de Žaneire, o taip pat Barselonos „Sonar“, Metzo, Eviano ir kituose garsiuose festivaliuose.

Na, o Vilniaus miesto Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO garsėja išskirtine atlikimo kokybe bei originaliais pasirodymais. Muzikantai visus kūrinius atlieka mintinai, netradicinėmis styginių instrumentų grojimo technikomis susiedami populiariąją ir klasikinę muziką. Jų pasirodymai – scenografiški, kuriantys didingą, tiesiog nežemišką muzikinę patirtį.

Koncerto akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją