„Delfi“ užfiksavo „Granatos Live“ lankytojų stilių ir, išties, kai kurie dalyviai nustebino išradingumu. Muzikos festivaliui merginos puošėsi įspūdingais drabužių deriniais, negailėjo laiko grimui, dalis jų nevengė parodyti savo dailių figūrų.

Šiemet Rumšiškėse buvo galima pastebėti ir gaidžio kostiumu apsirengusį dalyvį, šalia kurio merginos drąsiai demonstravo špagatus.

Vaikinai šį kartą puošėsi kiek santūriau, atvyko iš spintos išsitraukę šortus ir marškinėlius. Tiesa, kai kurie jų nevengė demonstruoti savo išskirtinių tatuiruočių.

„Granatos Live“ antros dienos lankytojų stilius – galerijoje:

„Delfi“ primena, kad liepos 26–28 d. Lietuvos etnografijos muziejaus teritorijoje Rumšiškėse (buvęs Lietuvos liaudies buities muzijejus) jau 10-ąjį kartą vyko didžiausias muzikos festivalis Lietuvoje „Granatos Live“. Festivalio organizatoriai lankytojams buvo paruošę įspūdingą programą, scenose pasirodė ne tik Lietuvos, bet ir garsios užsienio žvaigždės.

Šeštadienį didžiojoje scenoje jau ketvirtąjį kartą pasirodė visų mylimas Justinas Jarutis. Praėjusią savaitę išleidęs naują singlą „Į dangų“, J. Jarutis žadėjo unikalumo ir muzikinio repertuaro įvairumo festivalyje.

„Kadangi grosime šviesoje, pasistengsiu atrinkti pavakariui tinkamą muziką ir nuotaiką. Festivalyje tikrai skambės „Į dangų“, taip pat pora dar niekur negirdėtų ir neišleistų kūrinių. Labai laukiu festivalio ir kaip žiūrovas – noriu išgirsti britą Elderbrook, pasidžiaugti mūsų lietuviško roko muzikos scena – „Akli“, „Abudu“, „Kedrostuburas“, – sakė J. Jarutis.

Šeštadienį taip pat pasirodė ir Gjan: „Per tą laiką, kol negrojome „Granatos Live“, repertuare atsirado „Važiuoju Kur Širdis“, „Raudonų Vyšnių Sodai“, „Atidaviau Tau Viską“. Taip pat jaučiu, jog per šį laiką paaugau kaip atlikėja.“

Paklausta apie įsimintiniausią momentą iš festivalio, ji komplimentų negaili publikai: „Visus kartus, kiek teko groti šiame festivalyje, publika reprezentavo šio festivalio pavadinimą.“

Rokas Yan jau irgi yra pasirodęs „Granatos Live“, tačiau šiemet jis pirmąkart lipo ant pagrindinės scenos. Hitų „Melodramos“, „Aidai“ ir „Vakar Vakare“ ir naujo jau spėjusio radijo stočių topų viršūnes užkariauti singlo „Ar Būsi Su Manim?“ autorius ir atlikėjas neslėpė: „Nekantrauju išsitaškyti su savo grupe ir pateisinti festivaliams būdingą vasariško atsipalaidavimo ir euforijos jausmą“.

Šeštadienį skambėjo vienos ryškiausių Italijos grupių „The Kolors“ dainos, madingieji „Beissoul & Einius“, praėjusių metų „Eurovizijos“ favoritas Käärijä ir Didžiosios Britanijos elektronikos muzikos žvaigždė „Elderbrook“.

„Granatos Live“ antros dienos akimirkos – galerijoje: