Šeštadienį Kalnų parke įvyko neįtikėtinas koncertas – J. Collieris pristatė savo naujausią ketvirtąjį albumą „Djesse Vol. 4“, kurį „CNN“ apibūdino kaip daugiasluoksnę žanrų sintezę.

„Niekada nebandžiau tilpti į vieną žanrą, niekada per daug jais netikėjau. Man atrodo, muzikos žanrai yra XX a. konstruktas“, – pasakoja Jacobas.

Jacob Collier koncertas

Kaip skelbiama pranešime spaudai, Jacobas turi nežmogišką muzikalumą ir yra giliai žmogiškas, labai šviesus ir nuoširdus artistas. Instrumentalistas nepataikauja muzikos teorijai, neskirsto technikų į geras ar blogas, nebando nieko kopijuoti ir dėlioja garsus taip, kaip jaučia.

Jis moka groti 17 instrumentų, vienas iš jų – kitų žmonių balsai. Jo suvaldyti tūkstančiai skirtingų garsų ir balsų skamba itin harmoningai. Albume „Djesse Vol. 4“ tilpo net 100 tūkstančių balsų choras, o koncertuose jis meistriškai diriguoja bet kurios šalies auditorijai, lyg chorui. Tokio gebėjimo neįmanoma sumeluoti ar suvaidinti. Gyva to patirtis sunkiai telpa į žodžius, tačiau vienas iš fanų sako: „Girdėti tūkstančius atsitiktinių žmonių balsus unisonu ir dar būti to dalimi yra geriausia, ką gyvenime esu patyręs koncerte“.

J. Collieris į Lietuvą atvyko iš „Positivus“ festivalio Latvijoje. Scenoje jis buvo vienas su daugybe instrumentų, tačiau, kaip ir kiekviename savo koncerte, tam tikru momentu vokalo partiją atidavė miniai ir pats tapo dirigentu.

Jacob Collier koncertas

Sunku įsivaizduoti, ar egzistuoja minia, kurios J. Collieris negalėtų suvienyti savo muzikiniu talentu. Sujungti žmones muzikos pagalba yra tai, ką jis moka daryti geriausiai.

„Kurti muziką, susiburti, kartu dainuoti ir klausytis vienas kito šiandien yra svarbu kaip niekada anksčiau“, – sakė Jacobas viename paskutinių turo koncertų.

Pats atlikėjas sako, kad niekada nesiekė populiarumo, tiesiog daro tai, ką labiausiai mėgsta ir priduria, kad sulaukiant tokio didelio palaikymo iš savo herojų, karjerai besirutuliojant sniego gniūžtės efektu, dažnai norisi įsižnybti.

Jacob Collier koncertas

Panašu, kad paskelbus šį koncertą Lietuvoje, jo gerbėjams norėjosi daryti tą patį – kilo daug klausimų, ar juokaujama. Tačiau muzikantas, laimėjęs šešis „Grammy“ apdovanojimus už kiekvieną savo albumą, ko nepadarė net grupė „The Beatles“, jau šį vakarą daugelio savo gerbėjų svajonę pavertė realybe ir drauge su jais išgyveno magišką vakarą.

Minioje atlikėjo gerbėjų buvo galima pastebėti ir Lietuvoje gerai žinomų žmonių. Koncerto nepraleido lietuvių numylėtinis Silvester Belt, kuris renginyje lankėsi drauge su savo gera bičiule, taip pat atlikėja ir laidų bei renginių vedėja Auguste Nombeko.

Augustė Nombeko, Silvester Belt

Visos koncerto akimirkos – galerijoje: