Penktadienio vakarą „Midsummer Vilnius“ svečius po lietingos dienos pradžiugino kiek pragiedrėjęs oras. Ir nors į Valdovų rūmus besirenkančius žmones ir vėl užklupo lietus, svečių, panorusių išvysti paskutinį festivalio renginį, nei kiek nesumažėjo.

Čia buvo galima pastebėti Igną Krupavičių su žmona Vaida, Gediminą Jaunių, Marių Jovaišą su žmona Brigita ir kitus.

Koncertą paskutinę festivalio dieną surengė atlikėjas J. Jarutis. Išskirtinio formato pasirodyme netrūko šokių iki pat sutemų ir staigmenų.

Midsummer Vilnius 2024. Justinas Jarutis

Atlikęs kelias dainas J. Jarutis prasitarė, kad į savo vakaro repertuarą netikėtai turėjo įtraukti dainą „Amžinai“, kurios groti iš anksto nebuvo planuota.

„Nutiko taip, kad man prašė viena nepažįstama mergina ir pasakė, kad netrukus jos besituokiančių draugų pora yra dideli mano gerbėjai. Ji paprašė, kad pasveikinčiau juos su vestuvėmis ir padainuočiau jiems savo kūrinį“, – sakė J. Jarutis.

Koncerto metu atlikėjas ne kartą klausė publikos, kaip ji jaučiasi, užsiminė ir apie jam svarbų sesės 40-mečio jubiliejų, skirdamas jai ir dainą.

„Midsummer Vilnius“ uždarymo renginio akimirkos – galerijoje:

„Midsummer Vilnius“ festivalio organizatoriai anksčiau skelbė, kad J. Jaručio talentas Lietuvoje ėmė ryškėti prieš daugiau nei 15 metų. Suburta grupė „Freaks On Floor“ išsiskyrė moderniu skambesiu, kokybiška produkcija bei nepriekaištingu balso atlikimu. „Freaks On Floor“ pelnė daugybę titulų, buvo pripažinti geriausia šalies roko grupe.

2018-tais metais dainininkas pradėjo solo karjerą, atsiskleisdamas ryškiomis, naujomis spalvomis. Išraiškingą roko energiją papildė melodingi ir stilingi pop, kantri ir folkmuzikos žanrų deriniai.

J. Jaručio dainos – „Tell Me Your Story“, „Angel“, „Stay With Me“, „Tavęs“, „Savęs“, „Rami“, „Nieko nebijom“, „Rugpjūtis“, „Tavo Tavo“, „Ten, kur noriu“ ir „kalbėsimės/mylėsimės“ – tapo klausytojų pamiltais hitais, skambančiais pagrindinėse radijo stotyse, didžiuosiuose šalies muzikos festivaliuose bei arenose.

Atlikėjas buvo įvertintas ir gausiais muzikos apdovanojimais – „Metų atlikėjo“, „Metų albumo“, „Metų koncertinio atlikėjo“.

2023 metais Vingio parke Justinas Jarutis surengė iki tol neregėto masto muzikinį šou, įrodydamas, jog jo ambicijos siekia didžiausias kūrybines aukštumas.