Šokiai su Berlyno radijo perlu – „Refuge Worldwide“

„Audros“ lankytojai žino, kad „Refuge Worldwide“ pasirodymas M. Žilinsko galerijos kieme tampa būrius žmonių pritraukiančių įvykiu po atviru dangumi, pačiame miesto centre. Nemokamuose ketvirtadienio šokiuose šiemet pasirodys ne tik vietiniai Ton Globiter, Art Cue bei Tadan, bet ir pats stoties įkūrėjas – Richard Akingbehin.

Tradicinis jaunųjų kūrėjų „Pusės Dainos Festivalis

6 metus gyvuojantis „Pusės Dainos Festivalis“ tapo gyva tradicija, palaikančia pradedančiuosius, jaunus ir internete žibančius muzikos kūrėjus. Drąsiausius šių metų dalyvius, jų balsą bei kompozicinius sugebėjimus, „Lituanicos“ fabriko vidinėje aikštelėje taip pat vertins ir atsakingai sudaryta komisija: Tomas Narkevičius (Free Finga), Dominyka Motiejūnaitė (MB „Žiauru“), Domantas Starkauskas (Abudu), rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Nemokama šeštadienio muzikinė programa Ąžuolyne

„Audra“ nebeatsiejama ir nuo dieninių muzikinių stichijų, todėl ji šiemet vėl grįžta į didžiausią Europos Ąžuolų parką. Gyvos muzikos scenoje čia pasirodys puikiai pažįstami Lietuvos kūrėjai: „Kamanių Šilelis“ bei Lukas Pilkauskas, taip pat ir užsienio svečias, alternatyvaus ritmenbliuzo kūrėjas Jitwam, o nuo popiet iki vakaro lankytojus šokdins ir disko palapinė su puikiai pažįstamais Lietuvos didžėjais.

Naktinės ekskursijos – „Kauno klubų salos“ ir „Šimtamečiai Kauno reivai“

Kur pirmiausiai garsėjo Kauno vakarėlių kultūra? Kur įsitvirtino pirmieji ir svarbiausi Kauno didžėjai? Kur naktis leido laukinių 90-ųjų jaunimas, norėdamas pabėgti nuo sunkios posovietinės realybės? Apie pogrindinius Kauno reiverių taškus pasakos ne pirmus metus festivalį lydintys „Unikalaus Paveldo“ gidai – Jonas Oškinis ir Povilas Pauplys (aka Paul Nevermind).

Šokiai galerijoje ir fabrike

Naktiniai šokiai tapo svarbiausia ir didžiausias minias pritraukiančia „Audros“ dalimi. Šįsyk bus atvertos ne tik jau pažintos ir lankytojų pamėgtos erdvės „Pergalės“ fabrike šeštadienio naktį, bet ir nebandytos, lankytojams dėl renovacijos dar neatvertos M. Žilinsko galerijos erdvės penktadienį. Lokacijose lauks žvaigždės KiNK Live, Shackleton Live, Gabber Modus Operandi Live, Space Afrika Live, Moxy, Chaos In The CBD, Octo Octa, Objekt ir kt.

Diskusijos su elektroninės muzikos žurnalu „Resident Advisor“

Bene populiariausias pasaulio elektroninės muzikos žurnalas „Resident Advisor“ darkart atvyksta į Kauną: pernai apsižvalgę svečiai nusprendė, kad šiemet norėtų prisidėti ir prie festivalio programos su viena populiariausių savo rubrikų – „Resident Advisor Exchange Live“. O klausytis bus tikrai ką: vieną pokalbį moderuos muzikos kritikė ir techno žvaigždė Chloe Lula, o į jos klausimus atsakinės ne mažiau žinoma DJ Imogen. Kito pokalbio fokusas bus meno ir elektroninės muzikos sambūvis.

Meninė festivalio programa

Sugrįžtanti meno programa įsikurs dviejose lokacijose – „Pergalės“ gamykloje ir M. Žilinsko dailės galerijoje, šalia esminių „Audros“ muzikinių akcentų. Europos choreografai plieno fabrike pristatys performansų programą, o Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus padalinyje į fragmentišką pasaulį panardins būrys šiuolaikinio meno kūrėjų, kuruojamų Tautvydo Urbelio.

Kompozitoriaus David August pasirodymas VDU Didžiojoje salėje

Esminis, brangiausias ir festivalį atidarysiantis renginys šiemet ir vėl kvies į sėdimą ir jaukią VDU Didžiąją salę. Čia laukiama italų-vokiečių kompozitoriaus, prodiuserio, garso inžinieriaus, didžėjaus bei profesionalaus pianisto David August. Kaune jis pristatys naujausią savo programą „VĪS“, braižančią ambientinės bei eksperimentinės muzikos paribius.

Praėjusių „Audrų“ akimirkos: