Grupei įspūdį paliko festivalio mastai ir nudžiugino pakeliui pamatytas Stounhendžas. „Glastonberio festivalis tai mega pasaulis. Tai tikras muzikos ir kitų menų avilys, kurio bitės nuolat gamina didžiojo meno medų. Telieka jį saujom semti, mėgautis ir šį gėrį dalinti kitiems. Tą ir darėme“, – dalinasi įspūdžiais grupės vokalistas Juozas Baužys.

Jau šį penktadienį, liepos 12 dieną, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ surengs koncertą Palangos koncertų salėje. Kitą savaitę, liepos 19 dieną, linksmins Vilniaus publiką „Vasaros terasoje“. Tai bus pirmieji grupės koncertai po sugrįžimo iš vieno didžiausių muzikos ir menų festivalių pasaulyje.

Jame muzikantai surinko pilnas erdves ir sulaukė pasiūlymų pasirodyti kituose festivaliuose – Škotijoje, Japonijoje, Italijoje, Anglijoje. Grupės „YouTube“ ir „Facebook“ paskyrose po festivalio klausytojai paliko žinutes, tarp jų buvo ir tokių, kur lietuvių pasirodymą vadino pačiu geriausiu per visą festivalio savaitgalį.

Visuose savo koncertuose Glastonberyje muzikantai dainą „Daug dienų“ dedikavo Ukrainai ir scenoje pasirodydavo su šios šalies vėliava, taip pat mokė festivalio publiką ne tik lietuviškų frazių, bet ir dainuoti „Putin chuilo!“. Publika šoko per „Į Venesuelą“, „Tu mano vasara“, „Piligriminiais keliais“, „Tatū“. Aktyviausius dalyvius grupė apdovanojo įvairiais prizais – nuo „Coldplay“ koncerto apyrankės iki guminių batų su savo autografais, kuriuos atsivežė į festivalį ir nepanaudojo.

„Pravers klausytojams kitais metais“, – šypsojosi muzikantai. „Šįkart orai buvo puikūs, kepino saulė, kilo dulkės. Kur kas būtų buvę prasčiau, jei būtų merkęs lietus“. Glastonberio festivalio programa truko penkias dienas, jame apsilankė apie 220 000 žiūrovų.

Šiais metais Glastonberio scenose pasirodė Dua Lipa, „Coldplay“, PJ Harvey, Shania Twain, „Keane“, Michael Kiwanuka, Avril Lavigne ir daug kitų atlikėjų. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ šiame festivalyje pristatė pernai išleisto albumo „Viskas bus gerai“ programą ir didžiausius savo hitus. Tokią programą grupė numato atlikti ir artimiausiuose koncertuose Palangoje ir Vilniuje. Grupės kelionę į Glastonberio festivalį dalinai finansavo Lietuvos autorių teisių asociacija LATGA.

Artimiausi „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertai: 07.12. Palangos koncertų salėje ir 07.19. Vilniuje, „Vasaros terasoje“.