Festivalio svečiai su nekantrumu laukia vakaro pasirodymo

Visai nesvarbu, kad Vilnių šiandien gaubia pilki debesys – šiandien čia šventė, kurią vilniečiai ir miesto svečiai nusiteikę švęsti išties rimtai. Jau trečius metus iš eilės linksmybių ištroškę žmonės liepos 25-ąją renkasi ten pat – Vilniaus Vingio parke, kuriame vyksta nemokamas muzikos festivalis „Jaunas kaip Vilnius“.

Į "Jaunas kaip Vilnius" koncertą Vingio parke plūsta minios žmonių

Šiandien vakarėlis Vingio parke tęsis iki pat nakties, mat šiemet renginys stipriai plečiasi ir siūlo festivalio lankytojams siūlo dar daugiau kokybiškos muzikos.

Šių metų naujovė – atskira Jaunimo scena, kurios tikslas – pristatyti klausytojams nepriklausomus atlikėjus ir sparčiai kylančius talentus. Pagrindinę sceną tradiciškai atidaro klasikos pasirodymai. Nuo 18 val. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) simfoninis orkestras, diriguojamas maestro Ričardo Šumilos, kartu su ryškiausiomis operos žvaigždėmis Merūnu Vitulskiu, Gabriele Kupšyte, Lina Dambrauskaite ir Tadu Girininku dovanoja žiūrovams jau pamėgtas operų arijas bei netikėtas jų interpretacijas.

Į "Jaunas kaip Vilnius" koncertą Vingio parke plūsta minios žmonių

Po jų bus tęsiama dar viena šventės tradicija – festivalio scenoje pasirodys netikėti, specialiai šiam renginiui susibūrę šiuolaikinės populiariosios lietuviškos muzikos duetai, pavyzdžiui, Šarukas ir Mantas Joneikiai (grupė „Garbanotas“) su Monika Pundziūte-Monique, Nombeko Augustė ir Vaidotas Valiukevičius, Džiugas Širvys ir Inga Jankauskaitė, Aistė Smilgevičiūtė ir Giedrius Širka, Maksas Melmanas ir Rokas Yan, Giedrė ir Jazzu bei Jurga Šeduikytė su Gamka.

Į "Jaunas kaip Vilnius" koncertą Vingio parke plūsta minios žmonių

Klausytojų šiandien lauks ir „Eurovizijoje“ šiemet Lietuvą atstovavusio Silvester Belt pasirodymas. Populiarios ir naujai aranžuotos dainos suskambės su pilnos sudėties LNOBT simfoniniu orkestru, ritmo grupe ir „Vilnius JJ Ensemble“ pučiamaisiais.

Žinoma, labiausiai šiandien visi laukia vieno – vakaro žvaigždės, talentingosios Ritos Oros pasirodymo. Rita Ora į festivalio „Jaunas kaip Vilnius“ sceną žengs jau temstant – 22 valandą vakaro. Į renginį skubantys klausytojai tikisi, kad kartu su žvaigžde šį vakarą jie šoks iki pat vėlumos!

Svarbi informacija keliaujantiems į renginį

Renginio organizatoriai informuoja, kad į renginį galima įeiti su gyvūnais, labai rekomenduojama atsinešti ir savo gertuves, kurias nemokamai bus galima pasipildyti net 7 vandens stotelėse.

Į renginį rekomenduojama atvykti viešuoju transportu, nes Vingio parko prieigose gatvių eismas bus ribojamas. Į festivalį galima atvykti ir dviračiu: prie visų trijų įėjimų į festivalio teritoriją (iš Geležinio Vilko g., iš M.K.Čiurlionio g. ir iš Birutės g.) bus sumontuotos laikinos dviračių parkavimo vietos.

Vilniaus gimtadienį jau įpratome švęsti du kartus per metus – sausio 25 dieną, kai jis buvo pirmą kartą paminėtas istoriniuose šaltiniuose, ir liepos 25-tąją, kai minima sostinės globėjo šv. Kristoforo diena. Lai tradicijos tęsiasi!