„Delfi“ J. Nainys pasakojo, kad Palangos lenktynėse apsilankyti kasmet. Anot jo, tai - Palangos tradicija ir savotiška kultūros dalis.

Palanga asocijuojasi su didžiausiu vasaros renginiu. Lenktynes gali mėgti, gali ne, bet jų neišvengsi. Kai kurie žmonės, net nesidomintys mašinomis ar lenktynėmis, čia ateina, nes jos tampa tam tikra Palangos vizitine kortele. Lankytojai patiria įvairiausias pramogas, pamato bolidus, kurie kasmet vis tobulėja“, - sakė J. Nainys.

Anot žinomo vyro, lenktynių savaitgalį, ko gero, neįmanoma gauti Palangoje vietos, kur apsistoti, ir visai nesvarbu, žmonės eina į lenktynes ar ne. Tai – tarsi traukos objektas.

„Visapusiškai manau, kad lenktynės suteikia naudą tiek Palangai, be to, tai pramoga visiems Lietuvos žmonėms“, - sakė J. Nainys.

Paklaustas apie palaikomą komandą, pašnekovas teigė, kad prieš metus tikėjosi, jog laimės ta, kurioje dalyvavo jo bičiulis, tačiau šiemet tokios pasakojo neturintis.

„Šiemet jie nedalyvauja, todėl pasiėmiau Bruniuką ir atėjau. Lenktynėse praėjusiais metais buvo ir žmona, bet dabar ji neatvykusi į Palangą, turi daug reikalų Vilniuje“, - šypsojosi J. Nainys.

"Aurum 1006 km lenktynės 2024”

Prakalbus apie vasarą, J. Nainys neslėpė, kad visi jo savaitgaliai jau yra užpildyti koncertais, pavyksta džiaugtis kol kas tik šia laisva penktadienio diena.

„Rytoj turiu du renginius, kitą savaitgalį – keturis. Taip iki rugsėjo vidurio, bet man smagu. Man vasara jau daugybę metų asocijuojasi su renginiais. Nėra taip, kad gulėčiau ir deginčiausi, tiesiog ilsėčiausi. Man poilsis yra grojimas, vedimas, buvimas tarp žmonių“, - sakė J. Nainys.

Jis teigė, kad su tokia darbų gauna perdegimo nejaučia, tiesa, kartais vargina tik fizinis nuovargis, kai tenka mažiau pamiegoti grįžus iš vėlyvo renginio.

„Mano darbo pobūdis man labai patinka, nėra, kad į jį eičiau su nenoru ar reikėtų prieš save kovoti. Kai patinka veikla, kitaip pavargsta ir kūnas. Tu negalvoji, nežiūri į laikrodį, kada viskas baigsis. Pavyko atrasti veiklą, kuri miela širdžiai, todėl visada labai laukiu vasaros, patinka jai ruoštis“, - „Delfi“ atviravo J. Nainys.

Pajūryje žinomas vyras su žmona Simona Naine turi ir nuosavą kotedžą, todėl J. Nainys teigė, kad stengiasi į jį kuo dažniau atvykti.

„Simutė sakė, kad jame pabus visą rugpjūčio mėnesį, o aš stengiuosi pasiimti šuniukus ir atvažiuoti, kai galiu. Čia nerealu. Šalia yra jūra, atsikeli ryte, gali pasivaikščioti. Mes vadiname tai ne namais, o vasarnamiu. Jis ir buvo pirktas su idėja, kad kuo daugiau vasaros laiko jame praleistumėme. Čia lankosi ir Simos tėvai, draugai, Simos sesė atvažiuoja. Iš jų stengiuosi važinėti į renginius ir vėl grįžti“, - sakė J. Nainys.

Paklaustas, ką patartų aplankyti Palangoje besisvečiuojantiems žmonėms, J. Nainys teigė, kad jie visada laukiami klube „Exit“, penktadieniais, kai jis pats stoja už didžėjaus pulto.

„Tai yra išskirtinė vieta, nes Lietuvoje tokių klubų kaip ir nėra, likę tik kokteilių barai. Mano penktadienio vakarai ten būna labai karšti. O pati Palanga labai keičiasi, čia galima rasti daug gerų restoranų, viešbučių.

Vis dėlto manau, kad reikia džiaugtis ne tik Palanga, o visa Lietuva. Juk ji turi tokią švarią ir gražią gamtą, visai nebūtina važiuoti prie jūros, kad pailsėtumei. Pamenu, kažkada sustojome miške, nes pamačiau nerealų vaizdą. Maždaug 10 minučių ėjau nuo mašinos, klausiausi, kaip čiulba paukščiukai. Tų vietų Lietuvoje yra tikrai labai daug, svarbiausia, kad mes, lietuviai, kartais pamirštame, kokia ji švari ir graži. Nereikia ir Turkijų“, - šypsojosi J. Nainys.