Tai jau ne pirmi metai, kai J. Valančiūnas stebi Palangoje vykstančias lenktynes. Penktadienį žinomą vyrą jose buvo galima pastebėti atvykusį su sūnumis ir bičiuliu. Išlipę iš automobilio jie iš karto nuskubėjo šalia trasos stebėti sportinių automobilių, „Drag race“ finalų.

"Aurum 1006 km lenktynės 2024"

„Delfi“ primena, kad penktadienio popietę Palangoje paskelbtas „Aurum 1006 km“ lenktynių kvalifikacijos startas. Dėl pozicijų kovojo 20 komandų. Pirmųjų važiavimų metu paaiškėjo greičiausiųjų 10-tukas, o iškart po to kvapą gniaužė kova „Super Pole“ važiavimuose, kurių metu buvo pagerintas ir trasos rekordas.

„Aurum 1006 km“ lenktynių svečiai – galerijoje:

Dalyviai kvalifikacijoje startavo suskirstyti į dvi grupes, o kiekvienos grupės važiavimams buvo skirtos 40 minučių. Prasidėjus „Super Pole“ važiavimams vairuotojai turėjo kuo greičiau įveikti vieną ratą. Įvertinus pasiektus laikus, paaiškėjo, kuri komanda rikiuosis pirmoje vietoje, o kurios šeštadienį lenktynes pradės kiek toliau.

Kovojantys dėl aukščiausių startinių pozicijų šeštadienio lenktynėse parodė, kad rytoj laukia ypač įtempta kova, mat lenktynininkai vienas po kito gerino rato įveikimo laiką, o danas Anders Fjordbach dar kartą pagerino savo paties trasos rekordą ir būtent šioms varžyboms suformuotos trasos ratą Palangoje įveikė per 1:05.299 min.