Šiąnakt prasidės mokslininkės paieškos

Meno ir muzikos festivalis „Yaga Gathering“ ypatingas ne tik dėl gausios meno, šviesų, pramogų ir muzikos programos, bet ir dėl kasmet vis kitos festivalio temos. Pastaroji įtraukia dalyvius į įvairias veiklas ir užduotis dar iki festivalio ir, žinoma, jo metu.

„Populiari mokslininkė Valorise Bravenstein tyrinėjo žmogaus baimes. Tačiau jos įsitraukimas į netradicinius kovos su baime metodus visuomenėje sukėlė daug diskusijų. Netrukus po to ji dingo. Paskutinį kartą Valorise buvo pastebėta Dzūkijos miškuose“, – skelbiama festivalio aprašyme.

„Kalbama, kad tik sekant Valorise Bravenstein pėdomis ir susidūrus su savo baimėmis galima rasti jos slėptuvę „Yaga Gathering“ bei susitikti su vienu didžiausių savo kartos protų“, – sako festivalio organizatorius Antonas Shoomas.

Pasak jo, vienas iš temos atskleidimo būdų festivalyje yra įtraukiančios tiriamosios struktūros, kurios paprastai turi būstinę. Joje lankytojai gauna pagrindines užduotis ir istorijas. Iš ten jiems pateikiami nurodymai, kaip rasti likusias dėlionės dalis.

„Michelin“ vakarienės išparduotos, laukia galybė kitų pramogų

Be gausios muzikos, meno programos, interaktyvaus festivalio žaidimo, „Yaga Gathering“ dalyviai kasmet atranda vis gausesnę dienos programą.

Nemokamų dienos pramogų programa šiemet pasižymi įvairove – nuo jogos ir garsų terapijų iki perdirbtos mados, rankdarbių ir kitokių dirbtuvių iki kino seansų po atviru dangumi ir diskusijų iki ir tantros pradmenų ir ekstatinių šokių bei daugybė kitų veiklų.

Festivalyje yra ir mokamų pramogų, daugiausia jos susijusios su maistu. „Vos paskelbus „Michelin“ žvaigžde apdovanoto restorano „Pas mus“ vakarienes festivalyje, jos iškart buvo išparduotos“, – džiaugiasi A. Shoomas ir priduria, kad kitąmet ir toliau ieškos, kaip nustebinti ilgamečius „Yaga Gathering“ lankytojus.

Plečiasi į Valkininkus

Jau šįvakar keli „Yaga Gathering“ pasirodymai iš miško keliasi šalia esančius Valkininkus. Čia neseniai Lietuvą Venecijos teatro bienalėje atstovavusi modernaus muzikos teatro prodiuserinė kompanija „Operomanija“ kviečią į koncertinę programą pavadinimu „Late Junctions“.

„Norime įtraukti vietos bendruomenes, todėl šalia festivalio teritorijos esančiuose Valkininkuose vykstantys performansai yra nemokami. Vienas jų, „Late Junctions“, vyks Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje, kuri pasižymi retai sutinkama akustika“, – pasakoja festivalio vizualiosios ir performanso programos dalies kuratorė Ieva Rižė

Viena iš „Yaga Gathering“ stiprybių – skirtingi saviraiškos formatai viename renginyje. Savo postinternetinio romantizmo persmelktą performansą šiemet surengs menininkė Jette Loona Hermanis. Taip pat pasirodys pastaruoju metu daug aplodismentų sulaukiantis trio „Edgy Palates“, nepakartojama performanso karalienė Miss Plastica, judesio deivė Valeria Femmove, Kamilė Pikelytė su ekologine žinute, visada turintys ką pasakyti ir patarti „iyeureka“. Elena Laurinavičiūtė pakvies paklausyti pačios kurtų keramikinių objektų garsų.

„Yaga Gathering“ lankytojai kviečiami aplankyti ir 4 muzikines erdves: „Valley“, „Pinegrove“, „Duskwood“ ir „LRT OPUS“. Jose skamba skirtingos muzikos ritmai, gyvi pasirodymai, pokalbiai ir magiški naktiniai šokiai. Festivalyje karaliauja įvairiausios stilistikos muzikos žanrai: tribal, house, darkdisco, idm, ambient, downtempo, dub, trance, o taip pat ir eksperimentinės elektroninės muzikos garsai.

Iki šių dienų „Yaga“ liko ištikima savo vertybėms ir kasmet ją palaiko daugiau nei 200 skirtingų sričių menininkų, 100 savanorių būrys, visa organizacinė komanda ir tūkstančiai sugrįžtančių lankytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją